logo tobb logo tobbetu

Türk ve Ermeni Girişimciler Gümrü’de Buluştu Ermenistan Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında düzenlenen Girişimciler Değişimi Programı’nın Ermenistan ayağı gerçekleştirildi
Haber resmi
11/11/2014 - Okunma sayısı: 2092

ANKARA- TEPAV ve Public Journalism Club (Ermenistan) tarafından düzenlenen Girişimciler Değişim Programı’nın ilk aşaması 6-9 Kasım tarihleri arasında Erivan ve Gümrü’de yapıldı. Program çerçevesinde Türk ve Ermeni girişimciler Gümrü’de buluştu.

Avrupa Birliği finansmanlı “Ermenistan Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı” kapsamında yapılan etkinliğe, Türkiye’den 12 girişimci, 12 yatırımcı ve Silikon Vadisi’nden bir yatırımcıdan oluşan Girişimcilik Delegasyonu katıldı. Etkinliklerde Ermenistan’dan TEPAV’ın bu projede ortağı olan Public Journalism Club tarafından seçilmiş 30’dan fazla startup girişimcinin yanı sıra, Ermeni ve Amerikalı yatırımcılar, tanınmış girişimciler ve bilişim uzmanları yeraldı.

Program çerçevesinde “Ermenistan ve Türkiye’de Bilişim Sektörünü Tanımak ve İşbirliği Olanaklarını Araştırmak” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı, Ermenistan Ulusal Mühendislik Laboratuarları, Microsoft İnovasyon Merkezi, PixArt ve TUMO (bilişim merkezleri) ziyareti, Ermenistan-Türkiye Startup Weekend yapıldı.

Ermenistan- Türkiye Startup Weekend

Programın en önemli etkinliği olan Startup Weekend 7 Kasım’da Erivan’da başladı ve 8-9 Kasım tarihlerinde Gümrü Teknokent’te devam etti. Program her iki ülkeden 60 startup girişimci ve yatırımcıyı bir araya getirdi. Startup Weekend boyunca geliştirilen prototipler jüri tarafından değerlendirildi ve en iyi fikir 9 Kasım’daki kapanış töreninde ilan edildi.

Kazanan  Proje

Startup Weekend’de birinciliği "Smarter Storage Solutions" sloganıyla sunum yapan WeCloud kazandı. WeCloud; 2 Türk 2 Ermeni'den oluştu (Umutcan Duman, Berkay Akçora, Anita Alexanian ve Gor Vardanyan). WeCloud bilgisayarlardaki kullanılmayan hafıza alanlarını kullanıcılardan alıp, bunun karşılığında para kazanmalarını sağlayacak bir sistem kurmayı önerdi.

WeCloud ekibine göre, dünyanın her yerinden bilgisayarların bağlı olacağı bulut sistemi online bir veri merkezi olacak ve bu komünite usulü sürekli büyüyen veri merkezi için ne bir alana ihtiyaç var ne kurulumu operasyonları için harcanan milyonlarca liraya. Dünyanın her yerine dağılmış online veri merkezi sayesinde de şu anda global pazarı 12.3 Milyar Dolar olan web hosting piyasasına girmeyi planlıyorlar. Sistemleri sayesinde daha hızlı ve daha güvenli bir hizmet vermenin yanısıra en ucuz fiyatı vereceklerinin de garantisini veriyorlar. WeCloud ekibi 1000 USD para ile ödüllendirildi ve programın Türkiye’de yapılacak ikinci ayağındaki etkinliğe katılma şansı kazandı.

Yazdır

« Tüm Haberler