logo tobb logo tobbetu

Lizbon Gündemi Mersin'de Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesi"nin bölge seminerlerinin sonuncusu bugün Mersin'de düzenlenecek.
05/03/2008 - Okunma sayısı: 11466 Kentin turizm potansiyelinin niteliksel ve niceliksel gelişimi için ne tür adımlar atılabilir? Mersin'in küresel rekabet gücünü ve tanınırlığını artırmak için ilgili paydaşlar (bölgesel kalkınma ajansı, yerel otoriteler, üniversite, meslek örgütleri ve KOBİ'ler vs.) arasında ne tür eşgüdüm mekanizmaları kurulabilir? Mersin'de geleneksel sektörler dışında gelişme ve rekabet gücü potansiyeli olan sektörler neler olabilir? Bu sektörlerin gelişimi için çeşitli paydaşlar ne tür katkılarda bulunabilir? Göçten kaynaklanan istihdam sorunları ve kadın istihdamının önündeki engeller nelerdir? Bunlar için ne tür çözümler geliştirilebilir? Mersin'de çevreyle enerji ihtiyaçları nasıl bağdaştırılabilir? Kentin temiz enerji potansiyeli nasıl ortaya çıkarılabilir? konu başlıklarının ele alınacağı seminer Mersin HiltonSA'da gerçekleştirilecek.

TEPAV|EPRI Ekonomi Etütleri Direktörü, Prof. Dr. Fatih Özatay Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Kadri Şaman ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Berika İpekbayrak'ın açış konuşmasını yapacağı seminerde, Avrupa Birliği Lizbon Stratejisi Alanlarının Değerlendirilmesi, Dr. Charles Dannreuther tarafından anlatılacak.
TEPAV|MOD Direktörü, Doç. Dr. Sibel Güven'in Türkiye'nin Lizbon Gündemi sunumundan sonra panele geçilecek. Panelde, Mehmet Kiraz, (Proje Eğitmeni, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü), Özlem Odabaşı, (Proje Eğitmeni, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası), Mutlu Yalvaç (Proje Eğitmeni, Mersin Üniversitesi)'ın katılımıyla Lizbon Gündemine ve Bölgeye ilişkin konular tartışılacak.

Yazdır

« Tüm Haberler