logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Etohum Ankara’ya Ev Sahipliği Yaptı Toplantı, 200’den fazla Ankaralı girişimci ve girişimci adayını biraraya getirdi.
Haber resmi
27/11/2014 - Okunma sayısı: 1629

ANKARA - İnternet konusunda çalışan girişimcilerle şirket, yatırımcı ve profesyonelleri buluşturan Etohum’un Ankara toplantısı TEPAV evsahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinlik, Ankara’dan 200’den fazla girişimci ve girişimci adayını biraraya getirdi.

Etohum’dan Burak Büyükdemir ve TEPAV’dan Ussal Şahbaz’ın açılışını yaptığı toplantı, başarılı girişimcilerin sunumlarıyla devam etti. Bu bölümde Pozitron (Monetize)’dan Fatih İşbecer, Connected2me’den Ozan Yerli ve Infodif’ten Kerem Çalışkan konuştu. Konuşmacılar,  kuruluş öykülerini, karşılaştıkları zorlukları ve deneyimlerini genç girişimcilerle paylaştı ve seyircilerden gelen soruları yanıtladı.

Toplantı kapsamında bir de panel oturumu gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Etohum’dan Burak Büyükdemir’in üstlendiği oturumun konuşmacıları TEPAV Program Direktörü Ussal Şahbaz, işadamı ve ODTÜ Teknokent Üyesi Kazım Yalçınoğlu ve Viveka Kuluçka Merkezi’nin kurucuları Barış Okur ve Emin Okutan oldu. Panelde, erken aşamadaki şirketlerin karşılaştıkları sorunlar ile çözüm önerileri tartışıldı. Oturumun temel gündem maddelerini Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin genel durumu, girişimcilerin finansmana erişim konusunda yaşadığı sıkıntılar ve girişimcilikte devlet desteklerinin rolü oluşturdu. Kazım Yalçınoğlu, finansman sorununu çözmek için köklü sanayici ve işadamlarının girişimcilere düzenli olarak kaynak aktarabileceğini, ancak Türkiye’de büyük yatırımcıların rant işinde olduklarını ifade etti. Barış Okur, yeterince melek yatırımcının olmadığı mevcut ekosistemde devlet desteklerinin önemli olduğunu, fakat yöntem değişikliğinin gerektiğini söylerken Emin Okutan desteklerdeki süreklilik sorununa dikkat çekti. Ussal Şahbaz ise tüm dünyada girişimcilik ekosisteminin devletin tetiklemesiyle geliştiğini, Türkiye örneğinde ise destek mekanizmasının piyasa ve müşteri odaklı olmamasının gelişimi engellediğini belirtti.

Toplantı, aralarında GARAJ girişimcilerinin de bulunduğu girişimci sunumları ile son buldu.

Yazdır

« Tüm Haberler