logo tobb logo tobbetu

TEPAV "İpek Yolları: Vizyonlar ve Fırsatlar" Konferansında… TEPAV G20 Çalışmaları Merkezi Direktörü Şahbaz konferansta “Modern İpek Yolu: Tedarik Zinciri Perspektifi” başlıklı bir sunum yaptı
Haber resmi
12/12/2014 - Okunma sayısı: 1385

İstanbul- TEPAV G20 Çalışmaları Merkezi Direktörü Ussal Şahbaz “İpek Yolları: Vizyonlar ve Fırsatlar" konferansında “Modern İpek Yolu: Tedarik Zinciri Perspektifi” başlıklı bir sunum yaptı.

Konferans Dışişleri Bakanlığı Startejik Araştırma Merkezi (SAM), Çin Devlet Kalkınma Araştırmaları Konseyi (DRC), Strateji, Ekonomi ve Toplum Araştırma Vakfı (SETA) ve Sırbistan Uluslararası İlişkiler ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi (CIRSD) tarafından, eski Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic'in başkanlığında 12 Aralık 2014 Cuma günü İstanbul’da düzenlendi.

Toplantıya Türkiye, Sırbistan, Karadağ İspanya ve Çin’den bakan düzeyinde katılım gerçekleşti. Ayrıca 10 ülkeden iş adamı, diplomat, akademisyen ve gazeteciler katıldı.

TEPAV Direktörlerinden Şahbaz yaptığı sunumda modern ipek yolunun etkili bir tedarik zinciri haline getirilebileceğini söyledi. Lojistik maliyetlerinin düşmesiyle oluşan küresel değer zincirlerinin genişlediğini, ancak hala dünyanın belli bölgeleri etrafında kurulduğunu dile getiren Şahbaz, bu zincirleri genişletmek için Orta Asya ve Uzak Doğu ülkelerinin kurumsal kapasite (software) kadar altyapı kapasitelerini (hardware) geliştirmelerinin gerektiğine işaret etti. Şahbaz bu amaçla kurulabilecek kurumsal yapılarda uluslararası işbirliğinin kritik olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin 2015, Çin'in de 2016'da G20 dönem başkanlığını yürütecek olmasının bu işbirliğinin geliştirilmesi için sağladığı fırsata dikkat çekti.

Katılımcılar tarihi İpek Yolu hattında yeniden canlanan tedarik zinciri hakkında görüş bildirdiler. Buna ilişkin uluslararası altyapı, lojistik ve diplomatik ilişkiler değerlendirildi.

Haberle ilgili dosyalar

Ussal Sahbaz Sustainable Silk Roads

Yazdır

« Tüm Haberler