logo tobb logo tobbetu

Akademik Danışmanlar Ankara'da Toplandı "81 İl’e Akademik Danışman Projesi" kapsamında gerçekleştirilen buluşmanın üçüncüsüne 16 akademisyen katıldı.
Haber resmi
04/02/2015 - Okunma sayısı: 1651

ANKARA – TOBB’un hem üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmek hem de yerel strateji geliştirme ve veri üretme kapasitesinin inşası amacıyla başlattığı ve TEPAV’ın koordine ettiği  "81 İl’e Akademik Danışman Projesi" 1-3 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen üçüncü grup istişare toplantısyla  tamamlandı.

Program kapsamında üçüncü grup akademik danışmanlara TOBB’un kurumsal yapısı ve faaliyetleri ile TEPAV’ın çalışmaları anlatıldı. Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk dış politikası, bölgesel rekabet gündemi gibi konularda sunumlar yapıldı.

Toplantıda akademisyenlerle biraraya gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, projenin hem oda ve borsaların gelişimi hem de görev alacak akademisyenlerin kariyerleri için önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Çalışmanın son gününde ise, 15-18 Haziran 2014 ve 24-27 Ağustos 2014 tarihlerinde yine TEPAV’da yapılan ilk iki  programı katılan akademik danışmanlar biraya geldi. Oturumda, TEPAV İcra Direktörü Güven Sak da bir konuşma yaptı. İllerin imkanlar setiyle ve sektörel altyapısıyla bağlantılı yeni gelişim koridorlarından bahseden Sak, akademik danışmanları kendi bölgelerinde bu alanlar hakkında çalışmaya davet etti. Akademik danışmanlar da yerelde karşılaştıkları zorluklar ile bundan sonraki süreçte TEPAV, TOBB ve odalardan beklentilerini aktardı.

Etiketler: Projeler, Odalar,

Yazdır

« Tüm Haberler