logo tobb logo tobbetu

İsrail’in Tarım Teknolojisi Deneyimleri TEPAV’da Tartışıldı İsrail Bitki Koruma Enstitüsü Volcani Center’dan Kıdemli Araştırmacı Profesör Abed Gera’nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, İsrail’in tarım teknolojisi deneyiminden çıkarılabilecek dersler tartışıldı.
Haber resmi
10/03/2015 - Okunma sayısı: 3450 ANKARA – TEPAV’da gerçekleştirilen bir yuvarlak masa toplantısıyla, İsrail’in tarım politikası deneyimleri masaya yatırıldı. İsrail Bitki Koruma Enstitüsü Volcani Center’dan Kıdemli Araştırmacı Profesör Abed Gera’nın konuşmacı olarak katıldığı “Tarımda İnovasyon: İsrail’in Tarım Teknolojisi Deneyimleri ve Politikaları” başlıklı toplantıda, İsrail Büyüelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron ile İstanbul Başkonsolosu Joseph Avraham da kısa birer konuşma yaptı.

İsrail İstanbul Başkonsolosu Joseph Avraham, Türkiye ile İsrail’in ekonomik anlamda birbirlerine rakip olmadıklarını, aksine hem coğrafi yakınlıkları hem de tamamlayıcı unsurlar sayesinde ikili ticaret ilişkilerini geliştirebileceklerini belirtti.

Profesör Abed Gera, konuşmasında öncelikle İsrail’de tarım sektörünün genel özelliklerinden bahsetti. Gera, İsrail’in karşı karşıya olduğu rekabet, su kıtlığı, iş gücü, iklim değişikliği ve çevresel sorunlara bilimsel teknoloji, hükümet destekli ajansları, akademik enstitüleri ve sanayiye odaklı bir modelle cevap vererek başarıya ulaştığını belirtti. Gera ayrıca, bilimsel sonuçların hızla reel sektöre aktarılmasının ve çiftçilerin yeni teknolojilere hızla adapte olmasının İsrail’in başarısındaki önemine vurgu yaptı.

Daha sonra İsrail’de tarım teknolojisinin durumu hakkında detaylı bir sunum yapan Gera, su ve atık su yönetimi, sulama, seracılık, hasat sonrası işlemler, süt besiciliği, tavukçu yetiştiriciliği, balık yetiştiriciliği, tohum yetiştiriciliği, mekanizasyon ve gübre sanayi alanlarında yürütülen yenilikçi çalışmalar ile elde edilen başarılar hakkında bilgi verdi.

Yazdır

« Tüm Haberler