logo tobb logo tobbetu

G20-B20 Kapsayıcı İşler Çalıştayı… TEPAV G20 Çalışmaları Merkezi Direktörü Şahbaz, TOBB’un önderliğinde kurulacak olan Dünya KOBİ Forumu’nun kapsayıcı politikalara nasıl fayda sağlayacağı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Haber resmi
15/04/2015 - Okunma sayısı: 2006

 

Ankara- Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, OECD ve ILO gibi uluslararası kuruluşların, birçok ülkenin bakanlıklarının, yerli ve yabancı özel sektör temsilcilerinin katıldığı, G20 ve B20 tarafından düzenlenen “Kapsayıcı İşler (Inclusive Business) Çalıştayı” 8 Nisan Çarşamba günü, Ankara’da yapıldı.

Ana teması, kapsayıcı işler konusunda özel sektör ve devletler için ortak bir çerçeve ve politika ortamı oluşturmak olan çalıştayın açılışı, Dışişleri Bakanlığı, Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Direktörü Emre Yunt ve B20 İcra Kurulu Üyesi Erol Kirisepi tarafından yapıldı.

Beş oturumda gerçekleştirilen çalıştayın ilk bölümünde, IFC Kapsayıcı İşler Bölümü Yöneticisi Eriko Ishikawa ve UNDP Stratejik Politikalar Direktörü Pedro Conceiçao, küresel işler G20 çerçevesi için devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise, Phillips Sağlık Hizmetleri Operasyon Müdürü Dr. Grace Waiharo, Taze Kuru Gıda Kurucusu Nusret Yurter, Jain Sulama Sistemleri Başkanı Dr. Dilip Kulkarni, Manila Su Şirketi Sürdürülebilir Kalkınma Müdürü Carla May Berina-Kim ve Vodafone Türkiye Kıdemli Pazarlama Müdürü Hülya Uçarlar, kendi firmalarının uyguladığı başarılı kapsayıcı işler modellerini anlattı.

Daha sonraki iki oturumda, kapsayıcı işleri desteklemek için devletlerin rolü ve şu anda izlenen kapsayıcı işler politikalarının ve uygulamalarının etkinliği tartışıldı. Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Ekonomik Politikalar Müdürü Susanne Dorasil, Brezilya Dışişleri Bakanlığı, Mali Politikalar Müdürü Carolina von der Weid ve Uluslararası Kalkınma Birliği Meksika Ajansı uzmanı Ana Granja kendi ülkelerinde kapsayıcı işler için uygulanan devlet desteklerinden bahsetti.

Dışişleri Bakanlığı, Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Direktör Yardımcısı Kerem Divanıoğlu ve Çin Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret ve Ekonomik İşler Direktörü Chen Chao’nun başkanlığını yaptığı çalışatayın son oturumunda ise, TEPAV G20 Çalışmaları Merkezi Direktörü Ussal Şahbaz, Michigan Üniversitesi işletme Bölümü Profesörü Ted London ve  UNDP Stratejik Politikalar Direktörü Pedro Conceiçao G20’nin kapsayıcı işlere nasıl değer katabileceği üzerine tartıştılar. Şahbaz, TOBB’un önderliğinde kurulacak olan Dünya KOBİ Forumu’nun kapsayıcı politikalara nasıl fayda sağlayacağı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.  Şahbaz, KOBİ’lerin küresel piyasalarda ve değer zincirlerinde daha etkili yer almasının gerektiğinin altını çizdi.

Yazdır

« Tüm Haberler