logo tobb logo tobbetu

Avusturya, Finlandiya ve İsveç AB Deneyimlerini Paylaştı Swoboda :”Türkiye Ab Sürecini Rayına Oturtmak İçin Reformlar Yapmalı”  
Haber resmi
12/05/2015 - Okunma sayısı: 1028

 

ANKARA –“AB’de 20 Yıl: Avusturya, Finlandiya, İsveç deneyimleri; Türkiye için esin kaynağı mı?” başlıklı toplantı 12 Mayıs, salı günü TEPAV’da yapıldı.

Toplantı Avusturya, Finlandiya ve İsveç Büyükelçiliklerinin katkılarıyla ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Amerikan German Marshall Fund (GMF) ve TEPAV işbirliğiyle düzenlendi.

TEPAV Uluslararası Politikalar Araştırma Enstitüsü Direktörü Atila Eralp’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantının moderatörlüğünü AB Türkiye Delegasyonu Maslahatgüzarı Büyükelçi Bela Szombati yaptı.Szombati konuşmasında AB’nin dünyanın en büyük ve başarılı barış projesi olduğunu ifade ederek, mikrofonu beş yılı aşkın süredir AB’ye giriş sürecinde olan Türkiye’ye esin kaynağı olan ülkelerin AB’ye giriş süreci deneyimlerini ve bu süreçte yaşadıkları zorlukları aktarmak üzere konuşmacılara devretti.

Toplantının bu bölümünde Avrupa Parlamentosu üyesi, Sosyalist ve Demokratlar İlerici İttifak Grubu eski başkanı Hannes Swoboda,  İsveç Büyükelçisi Frank Belfrage, Finlandiya Büyükelçisi Eikka Kosonen ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi  Engin Soysal konuştu.

Swoboda konuşmasında "Türkiye özellikle hukukun üstünlüğü gibi konularda doğru yönde reformlar yapmak zorunda, AB ise Türkiye’yle samimi bir diyalog kurabilmek için 23 ve 24. fasılları açmalı" dedi.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler