logo tobb logo tobbetu

Sınırları Olmayan Teknolojiler Projesi Ödülü Evreka’nın… TOBB-ETÜ Garaj Girişimi olan Evreka ödülü bir grup Türk ve Ermeni girişimciyi geride bırakarak kazandı.  
Haber resmi
13/05/2015 - Okunma sayısı: 1083

 

ERİVAN – Sınırları Olmayan Teknolojiler Projesi en iyi proje ve en iyi teknolojik çözüm ödülünü TOBB-ETÜ Garaj Girişimi olan, akıllı atık toplama sistemi, Evreka kazandı.

Sınırları Olmayan Teknolojiler (Technology Goes Beyond Borders [TGBB]) Projesi final aşaması ve ödül töreni11-13 Mayıs 2015 tarihlerinde Erivan’da gerçekleştirildi.

TGBB Projesi Türkiye- Ermenistan Normalleşme Süreci Programının Girişimciler Değişim Projesi’nin devamı olarak Şubat 2015’de başladı.

Projenin kapasite geliştirme aşamasında Ermenistan ve Türkiye’den altı ekip Türkiye ve Ermenistan’dan uzmanlar tarafından online mentörlük eğitimine tabi tutuldular.  Bu bir aylık sürecin ardından altı ekip Ermenistan’da Türkiye’den ve Ermenistan’dan mentörlerin desteğiyle dört gün süren yoğunlaştırılmış girişimcilik eğitimi aldılar. Dört gün süren birebir mentörlük eğitimlerini yine online olarak alınan eğitimler ile pekiştirerek fikir ve projelerini sunacak hale getirildiler.

Dört aylık çalışmanın ardından 12 Mayıs 2015 günü programa katılan girişimci ekipler fikir ve ürün prototiplerini Ermenistan ve Türkiye’den jüri üyelerine sundular.

13 Mayıs 2105’de düzenlenen basın toplantısından projenin başlangıcından bu zaman kadar olan aşamalar ve aktiviteler anlatıldı. Jüri üyeleri program hakkında düşünce ve tecrübelerini paylaştılar. PJC ve TEPAV temsilcileri projenin süreçlerinden ve geldiği noktaya değindiler.

Program bir gün önce sunum yapan girişimci ekiplere 4 ana dalda ödüllerinin verildiği törenle sona erdi.

Ödül alan projeler:

En iyi proje: Evreka

En iyi teknolojik çözüm: Evreka

En iyi sunum: Paqqy

En uygulanabilir fikir: Homeplanning

Ermenistan ABD Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği tarafından, Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Programına Destek kapsamında fonlanan TGBB Projesi TEPAV, Microsoft Yenilik Merkezi ve Public Journalism Club işbirliği ile gerçekleştirildi.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler