logo tobb logo tobbetu

TEPAV’da Madencilik Toplantısı… Uzmanlar, TEPAV ile ILO’nun birlikte yürüttüğü “madencilik sektörü”nü konu alan çalışmanın ilk bulgularını tartıştı.  
Haber resmi
09/06/2015 - Okunma sayısı: 1646

 

Ankara- TEPAV ile Uluslararası İş Örgütü (ILO)’nün  birlikte yürüttüğü “madencilik sektörü” çalışmasının ilk bulguları TEPAV’da 9 Haziran’da bir araya gelen uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.

TEPAV’da yapılan toplantıda “Türkiye’de Madencilik Sektöründe Alt İşverenlik ve Rödövans Mekanizmaları: Yapısı, Hukuki Kapsamı, Mesleki Güvenlik ve Sağlık Konusunda Etkileri” çalışmasının önbulguları katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sayıştay , Türkiye Taşkömürü Kurumu, Maden ve Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Kamu İhale Kurumu, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uzman ve yöneticilerinden oluşan 14 kişilik bir grup katıldı.

Katılımcılar kontrat süreleri, ocak büyüklükleri, ruhsat verme süreçleri, rödovans yönetmeliği,  denetim mekanizması, kamu politikaları ve isgüvenliği ilişkisi, sektörel algı farklılıkları, kömür madenlerinin sosyolojisi, iş bölümü ve referans listesi konularındaki görüşlerini paylaştılar.

Bu görüşlerden de faydalanılarak hazırlanacak rapor önümüzdeki aylarda kamuoyuna açıklanacak.

Yazdır

« Tüm Haberler