logo tobb logo tobbetu

Kafkaslar'ın Geleceği Tartışıldı TEPAV ve CEPS tarafından "Kafkasların Geleceği: İstikrar ve Kalkınma İçin Dönüşüm ve Bütünleşme" konulu konferans düzenlendi.
24/04/2008 - Okunma sayısı: 11134 BRÜKSEL- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi (CEPS)'nin birlikte düzenledikleri "Kafkasların Geleceği: İstikrar ve Kalkınma İçin Dönüşüm ve Bütünleşme" konferansı 21 Nisan 2008 tarihinde, Brüksel'de yapıldı.

Gürcistan'ın Avrupa ile Bütünleşmeden Sorumlu Devlet Bakanı Giorgi Baramidze'nin katıldığı toplantının açılış konuşmalarını AB'nin Güney Kafkaslar Özel Temsilcisi, Peter Semneby; TEPAV Direktörü Güven Sak ve CEPS adına Michael Emerson'un yaptı. Konferans'a Bölge ülkelerinden tanınmış akademisyenler ve saygın düşünce kuruluşu temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. Tüm gün süren konferansa Brüksel'den AB bürokratları, sivil toplum kuruşlarından temsilciler, bölge ülkelerinin daimi temsilcilerinden diplomatlar, medya mensupları ve çok sayıda akademisyen ilgi gösterdi. Konferans kapsamında "Güney Kafkasya'da siyasi geçiş sürecinin bölge istikrarına etkileri ", "Bölge'de yaşanan iktisadi dönüşüm ve gelişmekte olan piyasa koşullarının bölge geleceği üzerine etkileri", "Bölgede süregelen çatışmaların çözümünde uluslararası fırsatlar ve kısıtlar" ile "Bölgesel işbirliği ve bütünleşme imkanları" ele alınarak tartışıldı.

 

Yazdır

« Tüm Haberler