logo tobb logo tobbetu

TEPAV Genç 20 Zirvesine Katıldı TEPAV/ Şahbaz genç girişimcilerin G20 ülkelerinde iş kurmak için yerleşebilmelerine imkan sağlayacak bir vizeye ilişkin tartışmaları gündeme getirdi.  
Haber resmi
28/08/2015 - Okunma sayısı: 996

 

İstanbul- G20’nin resmi yan gruplarından olan Genç 20 (Young 20, Y20)’nin zirve toplantısı 16-21 Ağustos 2015’te İstanbul’da gerçekleştirildi. TEPAV G20 Çalışmaları Merkezi Direktörü Ussal Şahbaz zirvede yaptığı konuşmada genç girişimcilerin G20 ülkelerinde iş kurmak için yerleşebilmelerine imkan sağlayacak bir G20 Girişimcilik Vizesi’ne ilişkin tartışmaların B20 ve T20 platformlarında yapıldığını söyledi.

Y20 zirvesine G20 ülkelerinden genç liderlerin yanısıra, bu yılın kapsayıcılık teması altında en az gelişmiş ülkelerden de genç davetliler katıldı. Zirve bildirgesinde genç işsizliği, gençlerin eğitimi ve gençlerin barışa katkısı konularına dikkat çekildi.

Toplantının açılış paneline T20 adına katılan TEPAV G20 Çalışmaları Merkezi Direktörü Ussal Şahbaz G20’nin finansal kriz sonrası transformasyonel konulara odaklanan yeni bir gündem oluşturması gerektiğine dikkat çekti. Bu kapsamda, teknolojik değişim sonucu ortaya çıkan işsizliğe karşı alınabilecek ortak önlemlerin G20 gündemindeki yerine işaret eden Şahbaz, teknoloji ve inovasyonun G20’nin sabit gündem maddelerinden biri haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Şahbaz “Teknoloji ve inovasyonun küresel yayılımının geliştirilmesi için TPP ve TTIP gibi mega-ticaret anlaşmalarındaki düzenlemeler, COP21 görüşmelerinde iklim değişikliğine ilişkin yapılacak planlarda teknoloji transferine verilecek yer, ticari insansız hava araçları, giyilebilir teknolojiler, bitcoin, paylaşım ekonomisi gibi yeni alanlarda yapılacak düzenlemelerin ülkelerarasında uyumlulaştıılması gibi konuların G20 platformunda tartışılması gerekir” dedi. Şahbaz genç girişimcilerin G20 ülkelerinde iş kurmak için yerleşebilmelerine imkan sağlayacak bir G20 Girişimcilik Vizesi’ne ilişkin tartışmaların B20 ve T20 platformlarında yapıldığını da bildirdi.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler