logo tobb logo tobbetu

Lizbon Stratejisi Kapanış Toplantısı Yarın Yapılıyor Toplantının açılışında TEPAV Direktörü Prof.Dr. Güven Sak ve İngiltere Büyükelçisi Nick Baird birer konuşma yapacak.
29/04/2008 - Okunma sayısı: 2507 ANKARA - Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesi yarın Hilton'da düzenlenecek bir kapanış ve değerlendirme toplantısıyla tamamlanıyor. Toplantıya TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ve İngiltere Büyükelçisi Nick Baird'ın yanı sıra, proje boyunca verilen seminerler dizisinde yoğun bir eğitim gören eğiticiler de katılacak.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Direktörü Prof. Dr. Güven Sak'ın "Lizbon Gündemi ve Türkiye Ekonomisine İlişkin Değerlendirmeler" başlıklı sunumunun ardından toplantıya proje partnerleri TEPAV ve European Policy Information Centre (EPIC, UK) temsilcilerinin proje hakkındaki değerlendirmeleri ile devam edilecek. Ardından ise projenin aktif katılımcıları proje hakkındaki görüşlerini ve gelecek için önerilerini sunacaklar.

İngiltere Büyükelçiliği Proje Bölümü, EPIC ve TEPAV işbirliği ile "Lizbon Stratejisi'nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Kurumlararası İşbirliği ve Eğitim Projesi" Ocak 2007'de başladı. Mart 2007'de kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve önzel sektör kuruluşlarının katılımı ile rekabetçilik, inovasyon, eğitim ve beceriler, çevre ve enerji başlıklarında ilk bilgilendirme seminerleri gerçekleştirildi. Bu seminerler Lizbon Stratejisi'nde adı geçen politika alanlarında Avrupa Birliği ve Türkiye'nin güçlü ve zayıf yönlerini öne çıkarmayı hedefledi.

İzmir, İstanbul, Antalya, Gaziantep ve Mersin'de gerçekleştirilen bölge toplantılarında ise proje eğitmenleri tarafından şehir özelinde Lizbon Stratejisi'ne ilişkin sunumlar yapıldı. Her ildeki toplantının öğleden sonraki bölümünde şehir özelinde öne çıkan konuların tartışıldığı grup çalışmaları ile çözüm odaklı proje alternatifleri geliştirildi.

Yazdır

« Tüm Haberler