logo tobb logo tobbetu

Think20 G20’ye terör faaliyetlerinin finansmanıyla mücadeleyi önceliklendirme çağrısı yaptı Bildiride ayrıca, G20’ye küresel çapta sürdürülebilir kalkınma yönündeki çabalarına öncelik vermesi ve uzun vadede herkes için refah sağlayacak önlemlerin temellerini atması çağrısında da bulunuldu.  
Haber resmi
14/11/2015 - Okunma sayısı: 1403

 

Antalya, - TEPAV tarafından koordine edilen Düşünce20 grubu, 2015 G20 Türkiye Liderler Zirvesi öncesinde,  terör faaliyetlerinin finansmanıyla mücadeleyi önceliklendirme çağrısı yaptığı bir bildiri yayımladı.

Bildiride şöyle denildi:

“Dünyanın dört bir yanından düşünce kuruluşlarını temsil eden Düşünce20 katılımcıları, dün akşam Paris’te gerçekleşen terör saldırılarına ilişkin olarak, Fransa halkına en derin üzüntülerini, destek ve dayanışma duygularını iletir.

Eylül ayında Ankara’da düzenlenen G20 Maliye Bakanları zirvesinin sonuç bildirgesinde ifade edildiği üzere, terörle ve terörün finansman kaynaklarıyla mücadele G20 ülkelerinin öncelikleri arasındadır. Eylül zirvesi sonuç bildirgesi, dün akşam Paris’te yaşanan gibi korkunç olaylara imkan tanıyan finansman kaynaklarının kesilmesi gereğine duyulan inancı tekrar dile getirmektedir.

Düşünce20 de maliye bakanlarının bilgi alışverişini güçlendirilmesi ve daha açık hale getirilmesi, terör faaliyetleriyle ilişkilendirilen malvarlıklarının dondurulması yönündeki çağrısını bir kez daha yinelemektedir. Teröre yönelik finansman akışını kısıtlamak ve ortadan kaldırmak için finans akışlarının daha şeffaf hale gelmesi, ülkelerin terör faaliyetlerinin finansmanını suç haline getirerek finansal yaptırımlar uygulaması gerekmektedir.

Bunun da ötesinde, terörizmin ekonomik ve toplumsal temellerine çare aramak için de adım atılması gerekmektedir. Düşünce20, G20’ye küresel çapta sürdürülebilir kalkınma yönündeki çabalarına öncelik vermesi ve uzun vadede herkes için refah sağlayacak önlemlerin temellerini atması çağrısında bulunmaktadır.”

Yazdır

« Tüm Haberler