logo tobb logo tobbetu

TEPAV GAZZE’DE… TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TEPAV Direktörü Sak’ın da aralarında yer aldığı bir heyet  Ramallah ve Gazze’de temaslarda bulundu.
Haber resmi
05/02/2016 - Okunma sayısı: 1002

KUDÜS- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, TEPAV Direktörü Güven Sak ve TOBB BİS Başkanı Ahmet Şekeroğlu’nun da aralarında yer aldığı bir heyet Ramallah ve Gazze’de temaslarda bulundu.

Ramallah’ta gerçekleştirilen ilk temasta TEPAV Direktörü Güven Sak ve beraberindeki heyet Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı Abeer Odeh ve ile görüştü. Sak görüşmede Cenin Projesi ve Gazze’nin kentsel dönüşümü hakkında bilgi vererek destek istedi.

Daha sonra Filistin Başbakanı Hamdallah, Filistin Bayındırlık Bakanı Al Housani ve Hamas Lideri Haniye ile ayrı ayrı görüşen heyet, Türk özel sektörü olarak Filistin ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı ve Gazze’nin yeniden yapılanmasında aktif rol almak istediklerini söyledi.

Cenin Sanayi Bölgesi’ndeki son gelişmeler

Heyet ilk olarak, Filistin Devleti Başbakanı Rami Hamdallah ile bir araya geldi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu görüşmede Cenin Sanayi Bölgesi ile ilgili son gelişmeler ve TOBB heyetinin Gazze’ye gerçekleştireceği ziyaret hakkında bilgi sundu. Hisarcıklıoğlu ayrıca, Türk iş dünyası olarak Filistin özel sektörü ve halkı ile her türlü işbirliği ve yardıma hazır olduklarını belirterek, gerçekleştirilen çalışmalardan örnekler verdi.

Filistin Başbakanı Hamdallah ise Türkiye tarafından Filistin halkına yapılan yardım ve destek için teşekkür ederek, Türk özel sektörünün Filistin’de daha fazla yer alması için Filistin tarafından uygun yatırım ortamının sağlanması hususunda işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Çalışma Komitesi anlaşması

Görüşme sonrasında, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah şahitliğinde, TOBB ve Filistin Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FPCCI) tarafından Türk ve Filistin özel sektörü arasında işbirliği olanaklarının değerlendirilmesini ve yatırım imkânlarının artırılmasını amaçlayan Çalışma Komitesi anlaşması ile FPCCI ve TOBB BIS arasında Cenin Sanayi Bölgesi’ne FPCCI’in ortak olmasını sağlayacak olan anlaşma imzalandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra, Filistin Ticaret ve Sanayi Odalar Federasyonu Khalil Rezzak tarafından TOBB heyeti onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemekte, Türkiye ve Filistin özel sektörü arasında işbirliğinin artırılması için görüş alışverişinde bulunuldu.

Gazze temasları

Daha sonra Gazze’ye geçen heyet, Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mohammed Al Housani ile görüştü.  Görüşmede, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak Gazze’nin yeniden yapılandırılmasında aktif rol almak istediklerini, ancak bunun için yatırımcıların huzur ortamı aradığını belirti.

Son savaştan sonra Gazze’de yaşanan hasarlar hakkında bilgi veren Bakan Housani ise Gazze’nin yeniden yapılandırılması sürecinde Türkiye’nin desteğini beklediklerini söyledi. Bakan Housani, ayrıca Türkiye devleti ve halkının Filistin’e yönelik yardımları için teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu, Hamas Lideri Haniye ile görüştü

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazze programı kapsamında Hamas Lideri İsmail Haniye ile görüştü. Görüşmede, Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından Filistin’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Gazze’nin yeniden inşası sürecinde Türk müteahhitlik firmalarının yer almaları için TOBB olarak gerekli organizasyonu yapmak istediklerini söyledi.

Gazze TSO’dan Türk firmalarına yatırım daveti

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamlarıyla bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, TOBB’un Filistin’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bu çalışmaları Gazze’ye de uzatma arzusu içinde olduklarını vurguladı.

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Waleed Khalid Housari de Türk firmalarını Gazze’de yatırım yapmaya davet etti.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler