logo tobb logo tobbetu

Özel Sektörde Yolsuzlukla Mücadele Programı Çalıştayı… Uluslararası Şeffaflık Derneği konuya ilişkin çeşitli çalışmaların sonuçlarını katılımcılarla paylaştı
Haber resmi
02/03/2016 - Okunma sayısı: 1940

Ankara-TEPAV, Uluslararası Şeffaflık Derneği ve Hollanda Krallığı Başkonsolosluğu işbirliğinde düzenlenen Özel Sektörde Yolsuzlukla Mücadele Programı Çalıştayı, 29 Şubat günü TEPAV’da gerçekleştirildi. Çalıştayın teması, “Özel Sektörde Yolsuzlukla Mücadele” oldu.

TEPAV Direktörü Güven Sak çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, yolsuzlukla mücadelenin özel sektöre ilişkin kısmının önemine, G20 toplantıları sırasında hazırlanan yolsuzlukla mücadele raporlarına da atıf yaparak değindi. Toplantının özel sektörde yolsuzlukla mücadele alanında çalışan taraflar arası politika diyaloğunu bir adım daha ileriye götürecek bir katkı sağlamasını beklediğini belirtti.

Yolsuzluk algı endeksi 2015’e göre, Türkiye 180 ülke arasında 66. Sırada…

Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Özarslan, G20 bünyesinde kalıcı bir yolsuzluk grubu kurulduğunu hatırlatarak, bunun nedeninin yolsuzluğun ekonomik gelişme üzerine yüklediği maliyetin giderek artması, gözle görünür hale gelmesi ve buna paralel olarak demokrasinin gelişimi ile birlikte hak arama mücadelelerinin de yoğunlaşması olduğunu vurguladı. Özarslan Yolsuzluk Algı Endeksi 2015’e göre, Türkiye’nin 180 ülke arasında 66. sırada olduğunu ve en fazla düşüş gösteren ülkeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nden Nazlı Şenyaprak, BİST 100 Endeksli şirketler üzerine yapılan araştırmanın bulgularını katılımcılarla paylaştı. Kurumsal raporlama, organizasyonel şeffaflık ve ülkesel raporlama boyutları ile ilgili yapılan değerlendirmeleri paylaşan Şenyaprak, söz konusu şirketler açısından organizasyonel şeffaflığın diğer iki unsura oranla daha iyi durumda olduğunu ifade etti.

Yine Uluslararası Şeffaflık Derneği’nden Elvan Sevi Fırat, Dernek tarafından hazırlanan “Özel Sektörde Yolsuzlukla Mücadele ve Uyum Rehberi’nin” içeriğini çalıştay katılmcıları ile paylaştı. Fırat, rehberin hazırlanma amacının yolsuzlukla mücadele programı geliştirilmesine ilişkin farkındalığın arttırılması ve bu tür programları geliştirmek isteyen şirketlere yol gösterilmesi olduğunu belirtti.

Çalıştay, yolsuzlukla mücadele gündemi ile yakından ilgilenen davetlilerin soru ve değerlendirmelerinin paylaşılması ile tamamlandı.

Yazdır

« Tüm Haberler