logo tobb logo tobbetu

Uluslararası Kriz Grubu'nun Kıbrıs Raporu TEPAV'da Tanıtıldı Uluslararası Kriz Grubu'nun Türkiye uzmanlarından Hugh Pope, 23 Haziran 2008 tarihinde yayınlanan "Reunifying Cyprus: The Best Chance Yet"başlıklı raporu TEPAV'da tanıttı.
03/07/2008 - Okunma sayısı: 2217 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), 3 Temmuz 2008 tarihinde Uluslararası Kriz Grubu'nun (International Crisis Group) Türkiye uzmanlarından Hugh Pope'un ana konuşmacı olarak katıldığı bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

TEPAV'da yapılan toplantıda Pope, ana yazarı olduğu "Reunifying Cyprus: The Best Chance Yet" başlıklı raporun çıktıları hakkında detaylı bilgiler verdi. Pope, teknik komitelerin ve çalışma gruplarının son dönemde düzenli olarak bir araya geldiği Kıbrıs'ta, her iki kesim için de ilişkilerin iyiye gittiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ın birbirine duydukları güvenin ve barış yanlısı tutumlarının çözüm için iyi bir fırsat sunduğunu belirten Pope, Uluslararası Kriz Grubu'nun çözüm için öngördüğü tavsiyelere değindi.

Uluslararası Kriz Grubu'nun "Reunifying Cyprus: The Best Chance Yet" başlıklı raporuna aşağıda erişebilirsiniz.

Yazdır

« Tüm Haberler