logo tobb logo tobbetu

REACH'e Uyum ERCIT Projesi ile Değerlendirilecek REACH tüzüğü konusunda sanayicimize yol gösterecek ERCIT Projesi başlatıldı.
31/07/2008 - Okunma sayısı: 2544
Türk kimya sektörü tedarik zincirinin özelliklerinin araştırılmasını ve REACH'in gerektirdiği ön kayıt ve kayıt süreçlerinin en düşük maliyetlerle gerçekleştirilmesini amaçlayan "REACH Tüzüğü'nün Türkiye Kimya Sanayiine Ekonomik Etkisinin Değerlendirilmesi Projesi" (ERCIT)'nin Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı 30 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul TOBB Plaza'da yapıldı.

Devlet Bakanımız Kürşat Tüzmen ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yaptığı açış konuşmalarıyla başlayan toplantıda sektörün sorunları detaylarıyla tartışıldı. Toplantının ilerleyen bölümlerinde TEPAV Direktörü Güven Sak "REACH ve ERCIT: Fırsat nerede?" başlıklı sunumuyla sanayicilerimizi bilgilendirirken, DTM İhracat Genel Müdürü Ali Boğa Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın REACH konusunda yürüttüğü faaliyetleri anlattı. Bu sunumların ardından ERCIT Projesi Direktörü Sibel Güven projenin amaçları ve yöntemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının öğleden sonraki oturumlarında sektörün sorunlarının daha iyi anlaşılması ve özelliklerinin ortaya konması amacıyla Odak Grupları ve Mülakatlar gerçekleştirildi.


Reach Projesi internet sitesine erişmek için tıklayınız

Yazdır

« Tüm Haberler