logo tobb logo tobbetu

Eylül-Ekim 2016 Arasında İmalat Sanayi Çalışanları Sayısındaki Düşüş Ön Planda TEPAV İstihdam İzleme Bülteni’nin 58. Sayısı Yayımlandı
Haber resmi
26/01/2017 - Okunma sayısı: 3992

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ekim 2016 verilerinin değerlendirildiği TEPAV İstihdam İzleme Bülteni’nin 58. sayısında mevsimsellikten arındırılmış serilere göre Ekim 2016’da sigortalı ücretli çalışan sayısı Eylül 2016’ya göre 3 bin, buna karşılık imalat sanayide çalışan sayısı 5 bin ve KOBİ çalışanı sayısı 22 bin azaldı.

Ekim 2016’da Eylül 2016’ya göre 4/a sigortalı ücretli çalışan sayısı en fazla azalan sektör 13 bin azalışla idari danışmanlık faaliyetleri sektörü oldu. Bu sektörü; 6 bin azalışla bina ve çevre düzenleme faaliyetleri, 4 bin azalışla konaklama ve kara taşımacılığı ve boru hattı taşımacılığı, 3 bin azalışla makine ve ekipman kurulumu ve onarımı sektörleri takip etti.  Sigortalı ücretli çalışan sayısı en çok azalan ilk 5 sektörde bir de imalat sektörü bulunuyor.

Makine ve ekipman kurulumu ve onarımı sektörü, imalat sanayide çalışan sayısı en fazla azalan sektör oldu. Bu sektörü; gıda ürünleri imalatı, fabrikasyon metal ürünleri, giyim eşyaları imalatı ve metalik olmayan ürünler imalatı sektörleri takip etti.

KOBİ sigortalı ücretli sayısı en fazla azalan sektör 5 bin azalışla bina ve çevre düzenleme faaliyetleri oldu. Bu sektörü; 3 bin azalışla kara taşımacılığı ve boru hattı taşımacılığı ve konaklama, bin azalışla fabrikasyon metal ürünleri ve bina dışı yapıların inşaatı sektörleri takip etti.

 

Yüksek çözünürlüklü infografik için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler