logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Kafkasya Sorununu Masaya Yatırıyor KAFFED ile ortaklaşa düzenlenen "Kafkasya'da Neler Oluyor? Kafkasya ve Türkiye İçin Politika Seçenekleri" başlıklı konferansın ardından, yarın düzenlenecek yuvarlak masa toplantısında Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin bölgeye yaptığı gezinin ardından edindiği izlenimleri anlatacak.
28/08/2008 - Okunma sayısı: 2157
ANKARA- TEPAV, Kafkasya sorununun masaya yatırılacağı bir dizi toplantıya başladı. Bu  çerçevedeki ilk toplantı bugün gerçekleştirildi. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED)'nun ortaklaşa düzenlediği "Kafkasya'da Neler Oluyor? Kafkasya ve Türkiye İçin Politika Seçenekleri" konulu konferans Ankara'da yapıldı. Konferansta, Kafkasya'daki gelişmelerin dünya, bölge ve Türkiye'ye yansımaları ele alındı.

TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak toplantının açılışında yaptığı konuşmada sorunun anlaşılıp çözüm önerilerinin geliştirilebilmesi için tüm tarafların dinlenmesinin, farklı bakış açılarının değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Sak bu çerçevede TEPAV'ın bir dizi toplantı düzenlemekte olduğunu, toplantıların ardından da konuya ilişkin bir rapor hazırlanacağını açıkladı.

TEPAV'ın Kafkasya sorununu masaya yatıracağı toplantı dizisi yarın yapılacak yuvarlak masa toplantısı ile devam edecek. Bu toplantıda, Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, Kafkasya Gezisi ardından izlenimlerini anlatarak, soruları yanıtlayacak.

Kafkasya toplantılarına, önümüzdeki günlerde yapılacak Gürcistan ve Rusya'nın konuya ilişkin görüşlerinin aktarılacağı toplantılarla devam edilecek.

Haberle ilgili dosyalar

Program

Etiketler: Kafkasya,

Yazdır

« Tüm Haberler