logo tobb logo tobbetu

TEPAV T20 Ticaret ve Yatırım Görev Gücü Toplantısına Katıldı  
Haber resmi
06/02/2017 - Okunma sayısı: 3856

Uluslararası Ekonomik İşbirliği’nin en temel platformu haline gelen G20 kapsamında Almanya dönem başkanlığında çalışmalar sürüyor. Türkiye’nin 2015 yılında dönem başkanlığı sürecinde önemli rol oynayan TEPAV, G20 bağlamında oluşturulan önemli alt gruplarından Think20 (T20) çalışmalarına katılmaya devam ediyor.

T20 tarafından küresel ticaret ve yatırımlar konusunda oluşturulan görev gücünün (Task Force) toplantısı 5-6 Şubat 2017 tarihlerinde Berlin’de yapıldı. Toplantıya, T20 üyesi önemli düşünce kuruluşlarının temsilcileri, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, OECD, üniversiteler ve G20 ülkelerinin Ekonomi ve Ticaret bakanlıklarından yetkililer katıldı. Kapsayıcı ticaret ve yatırım politikalarının desteklenmesi temalı toplantının amacı, Temmuz ayında yapılacak olan Hamburg Liderler Zirvesi öncesinde küresel ticaretin karşılaştığı sorunları ve çözüm yolları konusunda politika çevrelerine ve G20 ülkelerinin Bakanlarına Rapor hazırlamak. International Centre for Trade and Sustainable Development (ICTSD) ve Deutsches Institut für Entwicklungspolitik (DIE) tarafından düzenlenen toplantının sonuçları G20 ülkeleri tarafından kurulan Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu’na (TIWG) da iletilecek.

Toplantıya TEPAV adına G20 Çalışmaları Direktörü ve T20 Ticaret ve Yatırım Görev Gücü üyesi Dr. M. Sait Akman katıldı. Akman toplantıda yaptığı sunumda günümüzde çok taraflı ticaret sistemi ve DTÖ’nün karşılaştığı temel zorluklar, ticaret politikası ve anlaşmaları konusunda dünyada gelişmekte olan yeni söylemler, dünya ticaret sistemini gelecekte bekleyen konuları masaya yatırdı. Akman, G20 ülkelerinin yakın gelecekte yaklaşımları ve atılması gereken adımlar konusundan bahsederken, özellikle ticaret anlaşmalarının farklı kesimlere getireceği etkinin üzerinde durulması gerektiğini ve bu bağlamda ticaretin serbestleşmesi ile kayba uğrayacak kesimlerin telafisine yönelik politikaların önem kazanacağını vurguladı.

 

Toplantı hakkında geniş bilgi için tıklayınız.


Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler