logo tobb logo tobbetu

Health Sprint Etkinliği 17-25 Mart’ta Düzce’de Gerçekleşecek
Haber resmi
14/03/2017 - Okunma sayısı: 3657

Viveka'nın yürütücülüğünü üstlendiği ve TEPAV'ın destek olduğu Health Sprint Düzce etkinliğinde doktorların, tıp öğrencilerinin, Düzce Üniversitesi'ndeki diğer birçok fakülteden öğrencilerin ve hocaların ve diğer birçok hastane personelinin de yer alacağı takımlar, Düzce Üniversitesi Hastanesi'nin temel sorun alanlarına yönelik yenilikçi çözümler geliştirecekler.

Sprint yenilikçi girişim kararları alınırken; olası riskler için yol haritası oluşturulması, tasarlama, prototipleme ve prototiplerin gerçek hayatta son kullanıcılarla test edilme aşamalarını kapsayan açık inovasyonun gerçekleştirildiği platformdur. Türkiye’de ilk defa Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde, sağlık alanında inovasyon çözümlemeleri yapılacak programda, katılımcılar, fikirlerini ve hayallerini geniş kitlelere duyurma ve hayata geçirme imkanına erişeceklerdir.

Health Sprint Etkinliği, 17-25 Mart 2017 tarihleri arasında toplamda 9 gün sürecektir. 28 Mart 2017 tarihinde ise takımlar, geliştirdikleri prototipleri, bölgedeki öncü şirketler, sanayiciler, hastane ve üniversite yönetimi ile paylaşacaklardır. Health Sprint Düzce’de 17-18-19 Mart tarihlerinde, takımlar belirlenen sorun alanında test edilebilir çözümler üretecekler; 20-23 Mart tarihleri arasında, bu çözümleri gerçekçi bir prototipe dönüştürecekler ve 24-25 Mart tarihlerinde bu prototipi gerçek hayatta son kullanıcılarla test edeceklerdir. Takımlar, prototipleme ve prototipi son kullanıcılarla buluşturma aşamalarını, kendi koordinasyonlarında gerçekleştireceklerdir.

Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan saha çalışmasında, sağlık alanındaki sorun alanları tespit edilmiştir. Belirlenen alanlarda, uzmanlık alanlarına göre 8 kişilik takımlar oluşturulacaktır. Takımlardaki genel profil; doktor, Düzce Üniversitesi’ndeki fakülte hocaları, Düzce Üniversitesi öğrencileri, Düzce Üniversitesi Hastanesi yönetim kadrosu, sağlık ve sağlık teknolojileri alanlarında uzmanlar, maker, tasarımcı, sağlık sektöründe faaliyet gösteren startuplar ve tıp öğrencileri olacaktır.

Güvenilir prototiplerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla, takımı oluşturan her üye kendi alanındaki hem teknik hem de pratik bilgi ve becerilerini kullanacaktır. Sağlık sektöründeki uzmanlar ve mentörler, takımlara model uygulanabilirliği, o alandaki güncel gelişmeler ve mevcut durum ve doğrulama hakkında yardımcı olacaktır.

 

Etkinlikle ilgili daha detaylı bilgiye http://healthsprint.viveka.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler