logo tobb logo tobbetu

Türkiye’de Diyabet Maliyetine Tedavide Uyum ve Sürekliliğin Etkisi TEPAV’da Düzenlenen Toplantıda Tartışıldı 21 Kasım’da Lilly İlaç ve IQVIA Enstitüsü’nün desteği ile TEPAV’da diyabet yönetimindeki kilit paydaşlar bir araya geldi.
Haber resmi
21/11/2017 - Okunma sayısı: 5019

 

Dünyada ve Türkiye’de diyabetin gündemdeki yeri ve ekonomik yükü hızla artıyor. Tedavide uyum ve sürekliliğin sağlanması ise, diyabet maliyetine etki eden önemli faktörlerden birini oluşturuyor. 21 Kasım’da bu konuda ilgili paydaşlarla düzenlenen toplantıda, TEPAV İnovasyon Çalışmaları Program Direktörü Selin Arslanhan Memiş, Lilly İlaç Türkiye Genel Müdürü Daniel Lucas, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili  Celil Göçer tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Simten Malhan’ın “Türkiye’de Diyabet Maliyetine Nasıl Bakmak Gerekir?” başlıklı sunumu ve IQVIA Enstitüsü’nün “Türkiye’de Tip-2 Diyabet Tedavisinde Uyum ve Sürekliliğin Geliştirilmesi”ne dair raporunun sunumu yer aldı.

Toplantıda açıklanan raporda, Türkiye’de tip 2 diyabet ile yaşayan 6,3 milyonu aşkın kişi olduğu ve bu rakamın 2035 yılında 11,8 milyona ulaşmasının beklendiği vurgulanırken, diyabetin giderek artan yükü karşısında, tedavide uyum ve sürekliliğin iyileştirilmesi için var olan fırsatlara değinildi. Tedavi uyum ve sürekliliği düşük olan tip 2 diyabet hastalarının kalp krizi riskinin yüzde 9, inme riskinin yüzde 8, ampütasyon riskinin yüzde 10 ve körlük riskinin ise yüzde 30 daha fazla olduğunun altı çizildi. Tip 2 diyabet tedavisinde düşük uyum ve sürekliliğin kaçınılabilir maliyetlerinin, gelecek on yıl için her yıl 1,26 milyar TL’ye mal olacağı belirtildi.

Rapor linki aşağıdaki gibidir:

https://www.iqvia.com/institute/reports/diabetes-therapy-adherence-and-persistence-in-turkey

Etiketler: Sağlık ,

Yazdır

« Tüm Haberler