logo tobb logo tobbetu

TEPAV'da Irak Yerel Seçimleri Değerlendirildi ICG Irak uzmanı Joost Hiltermann, Irak yerel seçimlerine ilişkin olarak hazırladıkları raporu açıkladı.
29/01/2009 - Okunma sayısı: 1656 ANKARA- Brüksel merkezli Uluslararası Kriz Grubu (ICG) Irak uzmanı Joost Hiltermann Irak yerel seçimlerinin önemini ve olası sonuçlarını ele alan raporu, TEPAV'da 28 Ocak'ta düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısı ile açıkladı.

Hiltermann sunumunda, 2005 yılında düzenlenen bir önceki yerel seçimler ile 31 Ocak 2009 yılında yapılacak seçimler arasındaki farkları ele aldı. 2005 yılında, Sünni Arap nüfusunun uyguladıkları boykot nedeniyle, seçim sandıklarında temsil edilemediklerini, 2009 seçimlerinin, demografik gerçekleri daha iyi yansıtması açısından önemli olduğunu dile getirdi. Hiltermann, Irak'ta yeni uygulanacak seçim sisteminin özelliklerini ve bu sistemin seçim sonuçlarındaki olası etkilerini de dinleyicilerle paylaştı.

Seçim sonuçları konusunda tahmin yürütmede ve ülke genelinde hangi siyasi eğilimlerin olduğunun anlaşılmasında yardımcı olacak beş önemli vilayeti, Nineva, Diyala, Anbar, Bağdat ve Basra vilayetlerini ve bu vilayetlerde ön plana çıkan partileri değerlendirdi. Seçim sonuçlarını etkileyecek faktörleri de anlatan Hiltermann, konuşması sonrasında dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Haberle ilgili dosyalar

Program

Etiketler: Orta Doğu, Seçimler,

Yazdır

« Tüm Haberler