logo tobb logo tobbetu

Türkiye'nin AB Üyeliğinin Etkisi Tartışıldı German Council on Foreign Relations (DGAP) ile Centre for European Reform (CER) Girişimi Olan Berliner Forum'un düzenlediği ve Türkiye'nin AB üyeliğinin iki taraf üzerindeki etkisinin tartışıldığı bir panel yapıldı.
04/07/2005 - Okunma sayısı: 2852 Fransa ve Hollanda'daki referandumların sonucu AB anayasasına verilen "hayır" cevabı, AB ve Türkiye'de, Türkiye'nin üyeliği ile ilgili yeni tartışmaları başlattı. Her ne kadar referandum genişleme süreci ile ilgili yapılmamış ve "hayır oyu verenlerin büyük kısmı "Türkiye'nin olası üyeliği"ni kararlarını etkileyen bir unsur olarak görmemişse de iki ülkedeki "Hayır" kampanyalarında da Türkiye'nin olası üyeliği kullanılmıştır. Almanya'da yapılacak erken seçimler, Kıbrıs problemi, genişleme sonrası azalacak sosyal haklar ve artan ucuz iş gücü rekabetinin Batı Avrupa'da yarattığı korku ve endişe Türkiye'nin müzakere sürecinde önüne çıkan diğer engeller olarak gösterilmekte.

German Council on Foreign Relations (DGAP) and the Centre for European Reform (CER)' in bir girişimi olan Berliner Forum Zukunft'un düzenlediği panel bütün bu gelişmelerin ışığında, Almanya, Türkiye ve İngiltere'den gelen konuşmacılarla, Türkiye'nin AB üyeliğinin iki taraf üzerindeki etkisini tartışacak. Katılımcılar Türkiye'nin üyeliğinin AB'yi iktisadi ve siyasi açıdan nasıl etkileyeceği; Türkiye'nin tam üyeliğe ne kadar kısa sürede hazırlanabileceği; müzakerelerin ertelenmesinin Türkiye'nin gelişmesini nasıl etkileyebileceği; "yaşlı" Avrupa'nın Türkiye'nin hızlı büyüyen ve dinamik ekonomisiyle rekabet edip edemeyeceği sorularına cevap arayacaklar.

Haberle ilgili dosyalar

EU Turkey Relations

Etiketler: Avrupa Birliği,

Yazdır

« Tüm Haberler