logo tobb logo tobbetu

TOBB'un Eurochambres ile İzmir'de Yürüttüğü Oda Geliştirme Programı Tamamlandı TOBB'un Eurochambres ile ortaklaşa yürüttüğü "Türk Oda Geliştirme Programı" çerçevesinde gerçekleşen bir toplantı düzenlendi.
18/07/2005 - Okunma sayısı: 2151 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türk oda sistemini güçlendirmek amacıyla 2001 yılından beri Avrupa komisyonunun mali desteği ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) ile işbirliğinde İzmir' de gerçekleştirdiği "Türk Oda geliştirme programı I" ve "Türk Oda Geliştirme Programı-II"yi tamamladı.

Pilot uygulama kapsamında, eşleşen Türk ve AB üyesi ülke odaları tarafından geliştirilen 11 pilot projenin sonuçları, yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Eurochambres işbirliğinde İzmir'de gerçekleştirilen, "AB katılım müzakereleri: Odaların Rolü" konulu toplantıda kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantının açış konuşmaları, ekonomiden sorumlu devlet bakanı ve baş müzakereci Ali Babacan, TOBB başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Komisyonu Türkiye delegasyonundan büyükelçi Hansjörg Kretschmer ile Eurochambres başkan yardımcısı ve Yunanistan odalar birliği başkanı George Kassimatis tarafından yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (Tepav|EPRI) direktörü Sayın Güven Sak tarafından "Müzakere Sürecinde Odaların Rolü" konulu bir tebliğ sundu. Sayın Sak konuşmasında yükselen küresel rekabet nedeniyle Türkiye'nin bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurgulayarak bu dönüşüm sürecinde Avrupa Birliği'nin bir çıpa ve intibak mekanizması olacağını belirtti. Özel sektörün öncelikle kurumsallaşma ve modernleşme konusunda adım atması gerektiğini belirten Güven Sak, bu süreçteki maliyetleri en aza indirmek için odaların önemli katkıda bulunmasu gerektiğini hatırlattı. Bu noktada odaların kapasitesini arttırmak gerektiğine dikkat çekildi ve TEPAV'ın bu yönde yürüttüğü çeşitli projeler dile getirildi.

Haberle ilgili dosyalar

Transformation Process and Chambers

Etiketler: Avrupa Birliği,

Yazdır

« Tüm Haberler