logo tobb logo tobbetu

TEPAV ve UNDP, Dünya Bankası Eski Başkan Yardımcısı Johannes Linn'i Konuk Etti Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilciliği ve TEPAV ­|EPRI, Brookings Enstitüsü Wolfensohn Girişimi Projesi Direktörü ve Dünya Bankası Eski Başkan Yardımcısı Johannes Linn'i konuk etti.
29/09/2005 - Okunma sayısı: 2253 Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilciliği ve TEPAV­|EPRI­, 29 Eylül 2005 Perşembe günü, Brookings Enstitüsü Wolfensohn Girişimi Projesi Direktörü ve Dünya Bankası Eski Başkan Yardımcısı Sayın Johannes Linn'i konuk etmişlerdir. Aralık ayında yayınlanacak olan UNDP Orta Asya İnsani Gelişme Raporu'nun ilk verilerinin sunulduğu bu toplantıda Linn baş konuşmacı olarak yer almıştır. Bu toplantıya ek olarak, 30 Eylül 2005 Cuma günü, TEPAV|EPRI binasında gerçekleştirilen sınırlı katılımlı yuvarlak masa toplantısında ise Sayın Johannes Linn,  "Avrasya'nın Ekonomik Entegrasyonu: Global Anlamda Fırsatlar ve Tehditler/ Economic Integration of Eurasia: Opportunities and Challanges of Global Significance" konusuna değinmiştir.

ECONOMIC INTEGRATION OF EURASIA: OPPORTUNITIES AND CHALLANGES  OF GLOBAL SIGNIFICANCE

Roundtable Discussion

30 September 2005, Friday

15.00-17.00

TEPAV | EPRI

Uğur Mumcu Caddesi 80/3 GOP Ankara

14.45-15.00

Coffee Time

15.00-17.00

Honorary Speaker- Johannes F. Linn, Executive Director, Wolfensohn Initiative, The Brookings Institution/ World Bank- Former Vice-President

Moderator: Güven Sak, Executive Director, Economic Policy Research Institute (TEPAV|EPRI)

 

Discussion Points

-          What are the key Eurasian economic linkages as potential drivers of growth? What are the challanges against the economic integration of the region?

-          What can be done to develop institutional infrastructure for regional cooperation?

-          What will be the role of this region regarding the future energy flows? What are the energy trade and transport options for the region? What are the key policy implications for power development and trade strategy in Central Asia?

Yazdır

« Tüm Haberler