The articles and opinions on the TEPAV website are solely those of the authors and do not represent the official views of TEPAV.
© TEPAV, all rights reserved unless otherwise stated.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Campus, Section 2, 06560 Söğütözü-Ankara
Phone: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV is a non-profit, non-partisan research institution that contributes to the policy design process through data-driven analysis, adhering to academic ethics and quality without compromise.
Değerlendirme Notu / Efşan Nas Özen, Aycan Kulaksız
Genç işsizliği son yıllarda gelişmiş ülkelerin neredeyse tamamında bir sorun, Türkiye’de ise hem basında sıklıkla yer alan, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da üzerinde durduğu bir konu. Genç işsizliğine yönelik politika tartışmalarında yetenek uyumsuzluğunu gidermeye yönelik politikalar gerek uluslararası çalışmalarda gerekse Türkiye’de bu konuda yapılan çalışma ve toplantılarda öne çıkıyor. Ancak genç işsizliğini çözmek için gençleri toplu bir grup olarak ele almanın doğru politika önerilerini oluşturmaya yetmeyeceğini, genç işsizliğini bileşenlerine ayırmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu yazıda 2016 TÜİK Hanehalkı İşgücü Anketi Mikro Veri Seti’nden elde ettiğimiz verileri kullanarak hem genç işsizliğine eğitim durumu ve cinsiyet temelli yaklaşmanın, hem de işsizlik ve işgücüne katılım politikalarını birlikte ele almanın önemli olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz.
Değerlendirme notuna erişmek için tıklayınız.