logo tobb logo tobbetu

Ekibimiz

Ozan Acar
Ekonomi Çalışmaları

Ozan Acar

Ozan Acar, 2003 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Aynı bölümden 2006 yılında "Does inflation targeting matter? Evidence from industrialized countries" (Enflasyon hedeflemesi önemli mi? Sanayi ülkelerinden bulgularla) başlıklı teziyle lisansüstü derecesi alan Acar, ardından Harvard Üniversitesi'ne bağlı Kennedy School of Government'da (HKS) Kamu Yönetimi ve Uluslararası Kalkınma alanında yüksek lisans yaptı. HKS'de "Igniting and sustaining structural transformation in Turkey's cities" (Türkiye'nin şehirlerinde yapısal dönüşümü başlatmak ve sürdürmek) başlıklı lisansüstü tezini kaleme aldı.

TEPAV'da 2005-2009 yılları arasında çalışmış olan Ozan Acar, ABD'deki yüksek lisans eğitiminin ardından 2011 yılında yeniden TEPAV'a katıldı. TEPAV'da sanayi, teknoloji ve bölgesel kalkınma politikaları ve girişimciliğin geliştirilmesi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 25 şirketinin belirlendiği, "Türkiye Hızlı Büyüyen 25" programının da koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Acar'ın çeşitli uluslararası kurumlarda staj ve iş deneyimi de bulunuyor. 2008-2009 döneminde Dünya Bankası'na küresel krizin Türkiye'nin dış ticareti üzerindeki etkileri konusunda danışmanlık yapan Acar, 2010 yılında ise Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dabi Emiri için çalışan Stratejik İşler Ofisi (The Crown Prince Court- Office of Strategic Affairs - OSA)'nde staj yaptı. Acar, burada Abu Dabi'nin doğrudan yabancı yatırımlar stratejisinin daha etkin biçimde yeniden tasarlanması üzerine çalıştı. Acar, aynı yıl bir süre Washington'da Brookings Enstitüsü'nde de staj yaptı. Ozan Acar, 2010 ve 2011 yıllarında ise Harvard Üniversitesi'nin gelişmekte olan ekonomilerde paylaşımlı ve sürdürülebilir refahın sağlanması konusunda çalışan Uluslararası Kalkınma Merkezi (The Center for International Development - CID)'nde politika analisti olarak görev yaptı.

Ozan Acar, 2011 - Ekim 2015 yılları arasında TEPAV'da görev almıştır.

 

TEPAV Günlük'teki yazılarına ulaşmak için tıklayınız.

 

« Geri Dön