logo tobb logo tobbetu

Ekibimiz

Feride İnan
Merkez Direktörü

Jeoekonomik Çalışmaları Merkezi

Feride İnan

email icon

Feride İnan, lisans öğrenimini 2005 yılında Columbia Üniversitesi’nde Ekonomi dalında tamamladı. İnan, yüksek lisans derecesini ise 2011 yılında Amsterdam Üniversitesi’nden Uluslararası Kalkınma dalında aldı. İnan’ın “Private Management Education in India : Where to?” başlıklı yüksek lisans tezi, Hindistan’da iktisadi gelişme ve yükseköğretimin özelleşmesi konusundaki saha çalışmasına dayanmaktadır.

Lisans öğreniminin ardından iki yıl boyunca (2006-2008) Hindistan Hukuk Komisyonu Üyesi Hukukçu Kirti Singh’in araştırma asistanı olarak görev yapan İnan, Komisyon’un sosyal politika konularında yeni yasa tasarılarının oluşturulması ve varolan yasaların tadili üzerinde çalıştı. İnan, bu süreçte Birleşmiş Milletler’in çeşitli uzmanlık kurumları ile Güney Doğu Asya'daki  STK'larına düzenledikleri ilgili toplantı ve konferanslarda yer alarak katkıda bulundu.

Aynı dönemde Hindistan Ulusal Demokratik Kadın Derneği (All India Democratic Women’s Association - AIDWA)’nin yoksulluk ve eşitsizlik sorunları üzerine araştırmalarında gönüllü olarak yer alan (2006) İnan’ın, şirket yönetişimi (corporate  governance) alanında İstanbul'daki Hergüner Bilgen Özeke Hukuk Bürosu’nda staj deneyimi de bulunuyor.

Feride İnan, Aralık 2012 tarihinden bu yana TEPAV’da çalışıyor.

« Geri Dön