logo tobb logo tobbetu

Ekibimiz

Yusuf Işık
Program Danışmanı

Yusuf Işık

email icon

 

 

Yusuf  Işık, Brüksel'de Ecole Européenne Lisesi'ni bitirdikten sonra İngiltere’de London School of Economics'te Ekonometri Bölümünde Lisans (1971) ve Birmingham Üniversitesi'nde Ekonomik Planlama Bölümünde Yüksek Lisans (1975) derecesini tamamladı. Çalışma yaşamında Petrol-İş Sendikasında Eğitim Müdürü; Ekonomik ve Sosyal Dokümantasyon ve Araştırma Şirketi ESDA’da Araştırma Direktörü; DPT’de uzman ve 1998-99’ yıllarında Stratejik Araştırma Dairesi Başkanı; ODTÜ’de Öğretim görevlisi; 1996’da OECD İstihdam; Emek ve Sosyal İşler Komitesi (ELSA) Başkan Yardımcısı; 2002’de Ekonomi Bakanı Kemal Derviş’in Danışmanı 2003-2005’te de M.V. Danışmanı olarak görev yaptı. 2007-11’de yeniden DPT/Kalkınma Bakanlığı’nda çalıştı. 2011-2023 yıllarında o dönemdeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yaptı.

Temel mesleki çalışma ve ilgi alanları şunlardır: Makroekonomik politikalar, sosyal gelişme, teknolojik gelişme - bilgi ekonomisi ve AB.  Dünya politikası ve kamu ve özel sektörde yönetişim konuları da özellikle ilgilendiği alanlar oluşturmaktadır.

Işık’ın bu konularda yayınları bulunmaktadır ve Kemal Derviş ve Serhan Asker ile birlikte ‘’Krizden Çıkış ve Çağdaş Sosyal Demokrasi’’ başlıklı kitabın ortak yazarıdır.

« Geri Dön