logo tobb logo tobbetu

Ekibimiz

H. Hakan Yılmaz
Program Danışmanı

H. Hakan Yılmaz

email icon

 

H.Hakan Yılmaz yüksek lisans derecesini 1998 yılında Amerika’da (New York) Columbia Üniversitesinde Kamu Politikaları alanında, doktora eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde “İstikrar Programlarında Mali Uyumda Kalite Sorunu” başlıklı tezle 2006 yılında tamamlamıştır.

Yılmaz 20 yıl çeşitli pozisyonlarda kamuda çalışmıştır. 1988-1992 arasında Sayıştay Başkanlığında denetçi yardımcısı ve denetçi, 1993-2008 yıllarında DPT Müsteşarlığında uzman yardımcısı ve uzman olarak görev almıştır. Yılmaz 2008-2021 arasında öğretim üyeliği yaptığı ve 2014 yılın Profesörlüğü aldığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden 2021 yılı Kasım ayında emekliye ayrılmıştır.

Bu görevleri sırasında gerek yurt içi gerekse yurt dışında çeşitli projelerde ve uluslararası kurumlarda uzman ve danışman olarak çalışmıştır. Bu projeler arasında, SALAR bünyesinde desteklenen yerel yönetimlerle ilgili çok sayıda proje ve çalışma (process leader on municipal projects), EU-IPA Strategic Management Project, EU-IPA Disadvantaged People and Elimination of the Barriers Against Their Employability, EU Facility for Refugees in Turkey (FRiT I II - member of Need Assesment and Technical Joint Working Groups in Prime Mistry), Başbakanlıkta hükümet programları izleme sistemi geliştirilmesi çalışması, UNDP – Turkey’s National Human Development Report on ‘Inclusive Growth’ (Government, Redistribution and Social Protection), çok sayıda UNICEF projesi (child poverty/inequality and public policies, Costing and Financing Study for Conditional Cash Transfer for Education Programme for Syrians and other Refugees, 2024-2028 ECD Strategy and Action Plan etc), ILBANK uluslararası yatırım projeleri ve kurumsal kredibilite çalışmalar ile KOSGEB EBRD destekli Dijitalleşme proje danışmanlığı sayılabilir.

1998 yılında Dünya Bankasında iki araştırma projesi kapsamında 6 ay Washington DC’de bulunmuştur. Yine, 2019-2022 yıllarında Türkiye’nin AB destekli kapasite gelişim projelerinden olan ve UNDP tarafından yürütülen Yerel Yönetimler Reformu 3. Aşama Projesinde “Baş Teknik Danışman” olarak görev yapmıştır.

Kamu politikaları, mali yönetim ve bütçe finansmanı, yapısal uyum programları, gelir dağılımı ve eşitsizlik, çocuk yoksulluğu ve sosyal programlar, mali saydamlık, düzenleyici etki analizleri, yerel yönetimler maliyesi, tematik bütçeleme, katılımcı bütçeleme, izleme ve değerlendirme, göçün mali ve ekonomik etkileri akademik ilgi alanları içinde olup bu konular üzerine çok sayıda akademik çalışmaları bulunmaktadır.

 

TEPAV Günlük'teki yazılarına ulaşmak için tıklayınız.

 

« Geri Dön