logo tobb logo tobbetu

Sermaye Hareketlerinin Yönetiminde Krizin Ardından Küresel Arayışlar TEPAV, Dünya Bankası organizasyonlarından biri olan Global Development Learning Network'un düzenleyeceği "Sermaye Hareketlerinin Yönetilmesi" konulu açık oturumun Türkiye'ye ilişkin bölümüne video konferans aracılığıyla evsahipliği yapacak.
Haber resmi
05/10/2010 - Okunma sayısı: 2713

ANKARA - Dünya Bankası Global Development Learning Network'un organize ettiği "Sermaye Hareketlerinin Yönetilmesi" konulu açık oturumun Türkiye kısmı, 7 Ekim 2010 Perşembe günü TEPAV'da gerçekleştirilecek.

Dünya Bankası'nın Washington'daki konferans salonunda düzenlenecek oturumun Türkiye'yle ilgili bölümü video konferans aracılığıyla TEPAV koordinasyonunda yapılacak. Oturum Washington'da The Economist Dergisi Ekonomi Editörü Zanny Minton Beddoes, Türkiye'de ise TEPAV Ekonomi Etütleri Programı Direktörü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay tarafından yönetilecek. Açık oturumun konuşmacıları ise şu isimlerden oluşuyor:

  • Anne Krueger, IMF eski Yönetim Kurulu Başkan Vekili, eski Başkan Yardımcısı, Dünya Bankası Baş Ekonomisti
  • Yaga Venugopal Reddy, Hindistan Merkez Bankası eski Başkanı, IMF İcra Kurulu Üyesi
  • Guillermo Calvo, Kolombiya Üniversitesi, Ekonomi Politikaları Yönetimi Program Direktörü
  • Hyun Song Shin, Güney Kore Cumhurbaşkanı için Uluslararası Ekonomi Danışmanı
  • Malcolm Knight, Deutsche Bank, Başkan Yardımcısı.

Oturuma Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Meksika, Polonya ve Güney Afrika'dan üst düzey bürokratlar, akademisyenler ve uluslararası kuruluşların temsilcileri de video konferans ile kendi ülkelerinden katılacak. Açık oturumda kriz öncesi ve sonrası özel sermaye hareketlerinin yaşadığı değişimler ile kriz sonrası sermaye hareketlerinin yönetilmesinde önerilen politikalar ülke örneklerini de kapsayacak şekilde tartışılacak.



 

 

Haberle ilgili dosyalar

Program

Yazdır

« Tüm Haberler