logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direktörü Sak: "Rusya Çok Önemli Ama Fazla Tanınmıyor” "Rus Dilinin Öğretilmesinde Yeni Yöntemler ve Pedagojik Metotlar Semineri"nin açılışında konuşan Güven Sak, Türkiye için önemini vurguladığı Rusya'nın ekonominin yanı sıra siyasi ve sosyal gelişmelerini de izlemek gerektiğini söyledi.
Haber resmi
09/12/2011 - Okunma sayısı: 2502

ANKARA - Russkiy Mir Vakfı ile Rus Kültür Derneği tarafından ve TEPAV Rusya Merkezi ile TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü’nün desteğiyle 6-9 Aralık 2011 tarihleri arasında Rusça eğitiminin ele alındığı bir seminer düzenlendi.

TOBB-ETÜ’de gerçekleştirilen "Rus Dilinin Öğretilmesinde Yeni Yöntemler ve Pedagojik Metotlar Semineri"nin açılışında konuşan TEPAV Direktörü ve TOBB-ETÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Güven Sak, Rusya'nın çok önemli bir ülke olduğunu ancak fazla tanınmadığını söyledi. TEPAV ve TOBB ETÜ olarak Rusya-Türkiye ilişkilerinin artmasını istediklerini ifade eden Sak, ilişkileri derinleştirmek için daha çok iş yapmak gerektiğinin altını çizdi. Sak Rusya'daki sadece ekonomik değil siyasi ve sosyal gelişmelerin izlenmesinin önemini belirterek, Türkiye'deki benzer gelişmelerin de Rusya'ya anlatılması gerektiğini bildirdi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce TEPAV'da Rusya Merkezi açtıklarını, TOBB-ETÜ’nün ise Uluslararası Girişimcilik Bölümü ile Rusya pazarına yönelik eğitim verdiğini belirten Sak, bu bölümde halen 70'e yakın öğrenci bulunduğunu aktardı. Güven Sak, bugün Orta Asya ülkelerinin çoğunda ve Güney Kafkasya'da Rusça bilmeden iş yapılamayacağını ve geniş bir coğrafyada kullanılan bu dilin öğretilmesinde yeni tekniklere ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Açılışın ardından geçilen oturumlarda ise 91 ülkede yüz binden fazla mezunu bulunan Puşkin Dil Enstitüsü'nden gelen eğitmenler, Rusça eğitimi konusunda çeşitli başlıklarda sunumlar gerçekleştirdi. Bu çerçevede konuşma dilinde öğrenim zorlukları, gramerde zorlu konular ve Rusça eğitiminde kültürel diyalogların etkisi gibi konular ele alındı. Seminerde ayrıca "Rusya'nın sosyo-kültürel gelişiminin güncel sorunları", "Yüzyıl geçişlerinde Rus kültürü", "20- 21. yüzyıl geçişlerinde Rus siyasi sisteminin modernleşmesi" ile "Modern Rusya'da ekonomi reformları ve gelişim süreci" başlıklı oturumlar da gerçekleştirildi.

Yazdır

« Tüm Haberler