logo tobb logo tobbetu

TOBB ETÜ Garaj'dan Çocuklar ve Seyyahlar İçin Mobil İcatlar Çıktı Startup Weekend etkinliğinden 2 birinci çıktı: Kitap Canavarı ve Keyf-i Seyyah.
Haber resmi
08/10/2012 - Okunma sayısı: 4112

ANKARA- TEPAV ile Viveka İnkübasyon Merkezi desteğiyle Ankara’da ilk kez yapılan Startup Weekend etkinliğinde, yarışan 14 girişimci adayı takım birbirinden ilginç projeler geliştirdi. Bu projelerden 2’si birinciliği paylaştı. Birinci seçilen projelerden ilki çocuklara elektronik ortamda kitap okumayı sevdirmeyi hedefleyen “Kitap Canavarı”, diğeri ise yolculukları daha cazip hal getirmeyi amaçlayan “Keyf-i Seyyah” oldu.

Google ve Microsoft sponsorluğunda girişimciliğin desteklenmesi için çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen Startup Weekend etkinliği, TEPAV’ın koordinatörlüğünde sürdürülen “Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program / GEP) - Türkiye" kapsamında 5-7 Ekim 2012 tarihleri arasında TOBB ETÜ’nün girişimcilik merkezi “Garaj”da yapıldı.

54 saat kesintisiz çalıştılar

Etkinlikte 29 iş fikri arasından oylamayla seçilen fikirler, 14 girişimci adayı takım tarafından geliştirildi. Bu takımlar 54 saat boyunca kesintisiz çalışarak cep telefonlarında kullanılabilecek mobil uygulama fikirlerini örnek ürün aşamasına getirdi ve jürinin değerlendirmesine sundu. Jüri birbirinden ilginç projeler arasından seçim yapmakta zorlanınca yapılan değerlendirme sonunda, aynı puanları alan 2 birinci, 2 ikinci takım çıktı.

Startup Weekend Ankara’da “Kitap Canavarı” ve “Keyf-i Seyyah” fikir ve örnek uygulamaları birinciliği kazandı.

Ezgi Çetin, Gizem Kılıç, Edebali Şener ve Sercan Uysal’dan oluşan ekibin geliştirdiği “Kitap Canavarı”, kitap okumayı çocuklar için cazip hale getirmeye yönelik olarak tasarlandı. Çocukların okumaktan sıkılmasını engellemek üzere kitap bölümleri arasına puzzle’lar yerleştirildi. Uygulamada okuyucunun ilerleyebilmesi için bu puzzle’ları yapması gerekiyor.

Emine Çimen, Sevilay Yıkılmaz, Emel Bağdatoğlu, Ziya Altınok, Zeydin Bozkurt ve Alper Yasemin’den oluşan ekibin geliştirdiği “Keyf-i Seyyah” ise yolculuklar sırasındaki boş kalan zamanda neler yapılabileceği konusunda kullanıcıları yönlendirme hizmeti vermek üzere tasarlandı.

sua2.520px

İnsanlara yolculukları sırasında turist rehberi bulan ve bu rehberden aldığı hizmeti puanlandırma olanağı sağlayarak aynı hizmeti alacak kişilere seçecekleri rehber konusunda yol gösteren “Tounat” ile günlük yaşamdaki aşk, para gibi konularda karar alırken başvurulan eğlenceli karar verme uygulaması “Olasılıksız” ise ikinciliği kazandı.

Takımlar ödül belgelerini, 54 saat boyunca beraber çalıştıkları, fikirlerini geliştirerek örnek uygulamaya dönüştürmeleri için tasarım, yazılım ve sosyal medya alanında kendilerine destek veren mentorlerinden aldılar.

Startup Weekend Ankara, TEPAV'ın koordinatörlüğünde sürdürülen "Küresel Girişimcilik Programı (Global Entrepreneurship Program / GEP) - Türkiye" kapsamında TOBB ETÜ ve Viveka İnkübasyon Merkezi ile işbirliğinde düzenlendi. Startup Weekend, Moğolistan'dan Güney Afrika'ya, İngiltere'den Brezilya'ya dünya çapında 70'in üzerinde ülkede düzenlenen ve 45 binin üzerinde girişimciye ulaşan küresel ve kar amacı gütmeyen bir etkinlik. Daha önce Türkiye'de Aralık 2011'de İstanbul'da yapılan etkinlik, Ankara'da da ilk kez düzenlenmiş oldu.

Yazdır

« Tüm Haberler