logo tobb logo tobbetu

Girişimcilik Politikaları TEPAV’da Tartışıldı Konferansın açılışı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve ABD Elçisi Ricciardone tarafından yapıldı.
Haber resmi
13/11/2012 - Okunma sayısı: 2881

 

ANKARA – TEPAV’da 13 Kasım 2012 Salı günü özel ve kamu sektörü ile akademi ve sivil toplum kesiminden temsilcilerin katılımıyla “Girişimcilik Politikaları Konferansı” gerçekleştirildi.

Kutlanmakta olan Global Girişimcilik Haftası çerçevesinde düzenlenen konferansın açılışı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone tarafından yapıldı.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, son yıllarda ABD ile ekonomik işbirliği alanının hızla genişlediğini, yapılan çalışmaların birçoğunun da Türkiye'de ve bölgede girişimciliğin geliştirilmesi üzerine kurulu olduğunu söyledi. Dünyanın en fakir 48 ülkesi içinde 22 İslam ülkesi bulunduğunu ve petrol ile doğalgazın zenginlik getirmediğini belirten Hisarcıklıoğlu, esas zenginliğin girişimcilik olduğunu vurguladı.

Hisarcıklıoğlu: “Kadın girişimciliği için zihniyet devrimi gerek”

“Zenginleşmek isteyen girişimci sayısını arttırmak zorunda” diyen TOBB Başkanı; özellikle kadın ve genç girişimcilerin sayısının artırılması gerektiğine, TOBB çatısı altında oluşturulan Kurulların da bu doğrultuda çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, nüfusunun yarısı kadın olan Türkiye'deki 1,5 milyon girişimci içinde kadın girişimci sayısının 70 bin olduğunu belirtti. Kız çocuklarının okuması ve çalışması noktasında bir zihniyet devrimine ihtiyaç olduğunu dile getiren M. Rifat Hisarcıklıoğlu, anne-babaların kız çocuklarına bu konuda yaptıkları haksızlıklara işaret ederek “Adaletsiz olan her şey yıkılmaya mahkum” diye konuştu.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone de Türkiye'de 100 kişiden sadece 6'sının girişimci olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yaklaşık ülke nüfusunun yarısı internet kullanıcısı ve bu da sizi Avrupa'nın en çok internet kullanan beşinci ülkesi yapıyor. Türk girişimcisi de ülkesi gibi uluslararası alanda rekabet etmek için global görünüm ve özgüvene sahip. Türk hükümetinin ekonomiyi yönetimi, ülkeyi yatırımcıların yuvası haline getiriyor. Ancak Türkiye, 2023 yılına kadar dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebilmek ve en dinamik ekonomilerle kafa kafaya mücadele edebilmek için inovasyon sektörünü geliştirmeli."

Ricciardone’den kadınlar için rol model önerisi…

Büyükelçi de kadın girişimciliğinin desteklenmesi üzerinde durdu ve genç kızları cesaretlendirecek örneklerin ön plana çıkarılmasının girişimciliği tetikleyeceğini vurguladı. Ricciardone, girişimciliğin Türkiye ile Amerika arasındaki dostluğun geliştirilmesinde önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından “Türkiye’nin Girişimcilik Politikası Var mı?”, “Rekabet ve Kalkınma Politikası Aracı Olarak Girişimciliğin Geliştirilmesi” ve “Kamu Girişimcilere Destek mi, Köstek mi?” başlıklı üç panel ile “Sosyal Girişimcilik: Küresel Sorunları Çözen Girişimciler” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Yazdır

« Tüm Haberler