logo tobb logo tobbetu

Dünyanın Önde Gelen Düşünce Kuruluşları G20’yi ve Geleceğini Tartıştı 19 ülkeden yaklaşık 60 uzman 13-15 Haziran tarihlerinde İzmir ve Bodrum’da biraraya geldi  
Haber resmi
20/06/2015 - Okunma sayısı: 2217

 

İZMİR- Dünyanın önde gelen düşünce ve araştırma kuruluşları ile uluslararası kurumlardan yaklaşık 60 temsilci 13-15 Haziran’da Think20 Türkiye Çalıştayına katıldı. Etkinlik G20 üyesi olan ve olmayan 19 ülkeden katılımcıya ev sahipliği yaptı.

İzmir Ticaret Borsası(İTB) salonlarında yapılan toplantının açılışında İTB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zincircioğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Özgören, Çin Renmin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tu Yonghong ve TEPAV Direktörü Güven Sak birer konuşma yaptı.

Çalıştaydaki tartışmalar altyapı, mali istikrar ve reform, kalkınma, ticaret ve yatırım ve büyüme ve istihdam olmak üzere beş güncel, teknoloji ve yenilikçilik ile internet yönetişimi olmak üzere iki geleceğe dönük başlık etrafında şekillendi.

TEPAV Genel Direktörü Güven Sak toplantının ilk oturumunda yaptığı konuşmada gündemdeki yedi konuda T20 tarafından tartışılan görüşleri özetledi. Sak konuşmasında geliştirilen görüş ve öneri hatırlattı.

Toplantının ilk günü altyapı, mali istikrar ve reform, kalkınma, ticaret ve yatırım başlıkları altında dört oturum gerçekleştirildi. Oturumlar, Milken Enstitüsü’nden Staci Warden, Uluslararası Yönetişim İnovasyon Merkezi’nden (CIGI) Malcolm Knight, Brooking Enstitüsü’nden Amar Bhattacharya ve St. Gallen Üniversitesi ve İsveç Uluslararası Ekonomi ve Uygulamalı Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü’nden Simon J. Evenett gibi alanlarında önde gelen uzmanlar tarafından yönetildi.

İkinci gün çalışmaları DTÖ eski Genel Direktörü Pascal Lamy’nin açılış konuşmasıyla başladı. Lamy, “T20 gelenekselin dışında daha çok düşünmeye çalışmalı. G20 düşünce kuruluşlarının forumu olan T20, G20’nin ekonominin ötesine geçmesi için yardımcı olmalı” dedi. T20 ile Dünya Bankası, IMF ve WTO gibi kuruluşların gündemleri arasında çok fazla örtüşme olduğuna dikkat çeken Lamy,  T20’nin onların gündeminin bir benzerini üretmektense kendi hedefini oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

İkinci gün gündemleri teknoloji ve yenilikçilik ve internet yönetişimi olan oturumları ETH Zürih’ten Tobias Schmidt, TEPAV’dan Ussal Şahbaz ve Feride İnan ile Uluslararası Yönetişim Merkezi’nden Bill Graham yönetti.

Üçüncü gün ise çalıştay sonuçları Bodrum’da, G20 Şerpalarının Türkiye başkanlığındaki üçüncü buluşmasından hemen önce, Türkiye’nin G20 Şerpa’sı Ayşe Sinirlioğlu’na aktarıldı.

Çalıştay programına buradan erişebilirsiniz.

Çalıştay katılımcı listesine buradan erişebilirsiniz.

TEPAV'ın 1. Gün Sunumu

TEPAV'ın 2. Gün Sunumu

Yazdır

« Tüm Haberler