TEPAV web sitesinde yer alan yazılar ve görüşler tamamen yazarlarına aittir. TEPAV'ın resmi görüşü değildir.
© TEPAV, aksi belirtilmedikçe her hakkı saklıdır.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Yerleşkesi 2. Kısım 06560 Söğütözü-Ankara
Telefon: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV veriye dayalı analiz yaparak politika tasarım sürecine katkı sağlayan, akademik etik ve kaliteden ödün vermeyen, kar amacı gütmeyen, partizan olmayan bir araştırma kuruluşudur.
Mayıs 2017’de Erivan’da gerçekleştirilen Türkiye-Ermenistan Yatırımcı Gününün devamı olarak, 20-21 Temmuz 2017 tarihlerinde İstanbul’da Türkiye-Ermenistan Yatırımcılar Networking Programı yapıldı.
Programa Ermenistan’dan katılan delegasyonda ilgili yatırımcılar ve uzmanlar yer aldı:
2014’den bu yana iki ülkenin girişimcilik ekosistemini bir dizi aktivite ile bir araya getiren projenin bu ayağında Ermenistan’dan gelen delegasyon, İstanbul merkezli melek yatırımcı ağlarını, yatırımcıları ve inkübasyon merkezlerini ziyaret etti. Ziyaretler sırasında, iki ülkedeki girişimcilik ekosistemlerindeki mevcut durum, yatırım fırsatları, tecrübeleri ve gelecek planları hakkında bilgi alışverişi yapıldı.
20 Temmuz’da delegasyon tüm gününü Kolektif House’da geçirdi. Kolektif House’da; Türkiye’nin en aktif melek yatırımcı ağları olan; BIC Angels Yatırım Direktörü Mehmet Akalın, GBA Business Angels Yönetici Direktörü Ata Uzunhasan ve İstanbul Start-up Angels’ın kurucu ortağı Gülsüm Çıracı ile toplantılar yapan delegasyon, Türkiye’deki melek yatırımcı ağlarının işleyişi ile ilgili bilgi edinme fırsatı yakaladı.
21 Temmuz günü ziyaretler Türkiye’nin ilk Risk Sermayesi Fonu olan 212 ile başladı. 212 Kurucu Ortağı Numan Numan ile yapılan toplantıda, delegasyon 212’nin mevcut yatırımlarını, gelecek planlarını ve Türkiye’deki ekosistem ile ilgili yorumlarını dinledi. Bu ziyareti takiben, Koç Üniversitesi tarafından 2015 yılında kurulan, yenilikçi teknoloji girişimlerini destekleyen, kısa sürede içlerinde fenomen sosyal medya uygulamasının da bulunduğu SCORP gibi pek çok başarılı projeye ev sahipliği yapan KWORKS Hızlandırıcı Merkezi ziyaret edildi. KWORKS Yatırım Atölyesi Uzmanı Mert Kütükoğlu’nun sunumunu izleyen delegasyon, inkübasyon merkezinin iş modelleri ve KWORKS projelerine dair detaylı bilgi edindiler. Aynı zamanda başarılı girişimlerden Codela’nın sunumunu izleyen delegasyon, kurucu ortak Murat Sütunç ile fikir alışverişinde bulundu.
Program kapsamında delegasyonun son toplantısı, Arkan&Ergin Kurumsal Finansman bünyesinde, telekomünikasyon, yenilenebilir enerji ve girişimcilik ekosistemi danışmanı olan Doğan Taşkent ile gerçekleşti. Son yıllarda birçok iş planı yarışması ve startup şirketinin hayata geçmesinde rol oynayan Doğan Taşkent; Ermenistan’dan gelen delegasyona, Türkiye Start-up Ekosistemini detaylandıran aydınlatıcı bir sunum yaptı.
02/10/2024
01/10/2024
27/09/2024
27/09/2024
24/09/2024