logo tobb logo tobbetu

TEPAV'ın Kadın İstihdamına Destek Projesi, Başarı Öyküsü Oldu TEPAV tarafından Amasya'da kadın istihdamının artırılmasını desteklemek amacıyla sürdürülen Proje, bu alanda Avrupa Birliği (AB) fonuyla uygulanan 4 başarılı örnekten biri oldu.
Haber resmi
18/05/2011 - Okunma sayısı: 4787

ANKARA - TEPAV'ın yürütmekte olduğu "Amasya'da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi",  Türkiye'de Avrupa Birliği (AB) desteğiyle insan kaynaklarının geliştirilmesi amacıyla sürdürülen projeler arasında "başarı öyküsü" olarak gösterildi. Proje, AB tarafından finanse edilen "İnsan Kaynaklarının Geliştirmesi Operasyonel Programı" konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan konferansta paylaşılan 4 başarılı örnek arasında yer aldı. Projenin koordinatörlüğünü yürüten TEPAV AB Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp, Amasya'da kadın işgücü talebi ile kadın işgücü arzını olabildiğince buluşturmaya çalıştıklarını belirtiği projede, bundan sonraki hedefin uygulanan modelin diğer kentlere yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi tarafından yürütülen "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" ve bu kapsamda yürütülen başarılı projeler, 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü Ankara Hilton Otel'de düzenlenen bir konferansla tanıtıldı.

Modelin diğer kentelere yayılması amaçlanıyor

Toplantıda konuşan Amasya'da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi Koordinatörü ve TEPAV AB Enstitüsü Direktörü Nilgün Arısan Eralp, projede yaklaşık 300 kadına eğitim verildiğini, güçlendirme eğitimleri ve mesleki eğitimlerin ardından bu ay içinde de KOSGEB aracılığıyla 60 kadına girişimcilik eğitimi düzenleneceğini kaydetti. Eralp, eğitimin katılımcılara daha sonra KOSGEB imkânlarından yararlanma  olanağı sunacak olması bakımından önemini vurguladı. Projede gözetilen ilkeleri "katılımcılık", "ihtiyaçlara uygunluk" ve "sürdürülebilirlik" olarak sıralayan Eralp, projede geliştirmeye çalışılan modelin diğer kentlere yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi. Eralp'in konuşmasının ardından "Amasya'da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi" için çekilen tanıtım filmi katılımcılarla paylaşıldı.

Toplam 4 proje tanıtıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Marc Pierini'nin de birer konuşma yaptığı konferansta tanıtılan diğer projeler şunlar oldu:

. Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Programı: "Sizin İçin Varız"- İsmail-Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Meslek Lisesi/Şanlıurfa.

. Yenilikçi yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi Programı: "Dışarıdakiler Kaybeder" - Türkiye Haber-İş Sendikası/Çorum.

. Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Programı: "Sosyal Diyalog Yoluyla Metal Sektöründe Mesleki Yeterliliklerin Geliştirilmesi" - Hatay Dörtyol Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi.

AB'nin katılım öncesi mali yardım aracı IPA'nın bileşenlerinden biri olan "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı", "istihdam", "eğitim", "hayat boyu öğrenme", "sosyal içerme" ve "teknik yardım" başlıklı öncelikler altında yürütülüyor. Bu çerçevede 2007-2011 dönemi için yaklaşık 352 milyon euroluk fon ulusal düzeyde İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB, SGK gibi kurumlar ve yerelde belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar tarafından kullanılıyor.

 

Yazdır

« Tüm Haberler