logo tobb logo tobbetu

Kalkınma Ajanslarının Karşılaştığı Zorluklar Tartışılacak Kalkınma ajansları, ilkini geride bıraktıkları bölge planı hazırlama deneyimlerini ve bu süreçte karşılaştıkları zorlukları kamu ile akademiden ilgililerin katıldığı bir toplantıyla tartışacak.
Haber resmi
02/06/2011 - Okunma sayısı: 3580

ANKARA - Türkiye'nin bölgesel kalkınmada yeni aracı olan kalkınma ajanslarının uygulamada karşılaştığı zorluklar, TEPAV'da tartışılacak. TEPAV ile ODTÜ Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Merkezi (KBAM) işbirliğinde 3 Haziran 2011 Cuma günü düzenlenecek bir toplantıyla, kalkınma ajanslarının bölge planlama deneyimi ele alınacak. Toplantı, Türkiye genelinde faaliyet gösteren kalkınma ajansları ile ilgili kamu kurumu olan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'ndan temsilcileri biraraya getirecek.

TEPAV'da gerçekleştirilecek olan "Kalkınma Ajanslarının Bölge Planlama Deneyiminin Eğitim Bağlamında Tartışılması" başlıklı toplantı, üç oturum şeklinde yapılacak. İlk oturumda kalkınma ajanslarının yükümlü olduğu bölge planlamada yaşanan değişimler ve dünya pratiği ile bölge planlama eğitimi konusunda bildiriler sunulacak. Sonraki iki oturumda kalkınma ajanslarından temsilciler ilkini geride bıraktıkları bölge planı hazırlama deneyimlerini paylaşacak ve bu süreçte yaşadıkları sorunlar ile gereksinimlerini sunumlarla aktaracak. Toplantının son bölümünde ise ortaya konan bu ihtiyaçlar ile uygulamadaki bölge planlama eğitimleri  ele alınacak. Toplantı, gereksinim duyulan araç, bilgi ve kaynaklar ile eğitim programının ne olduğunun tartışılmasının ardından genel bir değerlendirmeyle son bulacak.

 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler