logo tobb logo tobbetu

Köşe Yazısı / Esen Çağlar: "Yoksa kentlerimizdeki kadınlar metro olmadığı için mi çalışmıyor?" TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Esen Çağlar, dünyanın ilk 20 ekonomisindeki en büyük kentlerin metro sistemlerine bakarak Türkiye'de kadınların neden işgücüne katılmadığını açıklamanın kısmen de olsa mümkün olacağını belirtti.
Haber resmi
09/01/2012 - Okunma sayısı: 4674

"Bu haftanın curcunalı gündemi içinde bir tartışma gözden kaçtı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da artık yavaş yavaş dolmuşların trafikten çekileceğini açıkladı. Bu açıklamanın yapıldığı gün haber bültenlerinde 1-2 dakika vatandaşa mikrofon tutuldu, sonra mesele hemen unutuldu. Türkiye’nin normal bir ülke haline gelmesi için bu konu aslında çok önemli.

Ekonomik dönüşüm böyle bir şey. Bazı ürünler ve hizmetler, şayet daha verimli iseler, başka faaliyetlerin yerini alıyor. Geçmişte bunun çok örneğini gördük, bakkallar kapandı süpermarketler açıldı falan. Kent-içi ulaşımda, aslında raylı sistemlerin, dolmuşlardan çok daha verimli olduğunu 149 yıldır biliyor olmamıza rağmen, kentlerimizin altına metro hatlarını döşemeye daha yeni başladık.  (Dünyanın ilk metrosu olan Londra metrosu 1863’de açılmış, dünyanın ikinci metro hattı olan Karaköy-Tünel arasındaki yarım kilometrelik hat da 1875’de açılmış)" değerlendirmesiyle başlayan yazının devamı için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler