logo tobb logo tobbetu

TEPAV'dan Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü… Kapasite inşa etmeyi amaçlayacak olan Enstitü, ABD Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü (FAPRI) işbirliğinde kurulacak.
Haber resmi
25/09/2012 - Okunma sayısı: 3151

 

ANKARA – TEPAV, Türkiye’deki tarım politikası tasarım süreçlerine malumat sağlamak amacıyla bir enstitü kuruyor. TEPAV | Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü, güncel konularda objektif değerlendirmeler yapacak, uzman yetiştirecek ve sektör paydaşlarına sürece katılım noktasında destek sağlayacak.

Enstitünün kurulmasına ilişkin niyet mektubu, TEPAV Direktörü Güven Sak ile ABD Iowa State ve Missouri Üniversiteleri’nde faaliyetlerini sürdüren Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü (FAPRI) Temsilcisi William H. Meyers tarafından 24 Eylül 2012 Pazartesi günü imzalandı.

Sak, konuya ilişkin değerlendirmesinde, tarımdaki problemleri çözmeden imalat sanayi üretiminin %10’unu oluşturan gıda sanayinin problemlerini de çözmenin mümkün olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

“TEPAV’da bu dönem tarımla yakından ilgilenmek istiyoruz. Çünkü 2023 hedeflerinin yakalanabilmesi için tarımın kronikleşen problemlerinin çözümünün kritik önemde olduğunu düşünüyoruz. Kapasite inşası bir günde olmuyor. Tarım araştırmaları konusunda inşa etmeye başladığımız kapasiteyi artık bir enstitü ile sistematikleştirmek istiyoruz.”

Enstitü neler yapacak?

TEPAV | Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü’nün amaçları şöyle sıralanıyor:

-Tarımsal ürün piyasalarının izlenmesini ve tarım politikalarının etki analizinin gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak analitik sistemler geliştirmek ve kullanmak;

-Tarımsal ürün piyasalarındaki gelişmeler hakkında periyodik raporlar yayımlamak;

-Türkiye’deki güncel gıda ve tarım politikası tartışmalarına objektif analizler yaparak katkı sunmak;

-Araştırma sonuçlarının yer aldığı yayınlar yapmak ve gıda ve tarım sektörlerindeki paydaşların biraraya geldiği toplantılar düzenlemek;

-Gıda ve tarım sektörlerine yönelik analizler gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip analistler yetiştirmek üzere kapasite inşası projeleri gerçekleştirmek.

Yazdır

« Tüm Haberler