logo tobb logo tobbetu

Joost Hiltermann, Irak'taki Son Gelişmeleri Değerlendirdi Joost Hiltermann'ın katılımıyla gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında, Irak'taki anayasal süreç ve Kerkük sorunu ele alındı.
01/06/2006 - Okunma sayısı: 1801 Tepav|Epri,  International Crisis Group Orta Doğu Projesi Direktörü  Joost Hiltermann ile düzenlediği yuvarlak masa toplantılarının üçüncüsünü 1 Haziran 2006 tarihinde gerçekleştirdi. Toplantıda Hiltermann, son dönemde Irak'taki yeni hükümetin kurulması sonrasındaki politik durum, anayasayı gözden geçirme süreci ve "International Crisis Group" tarafından Temmuz ayında yayımlanacak olan Kerkük'ün geleceğine ilişkin rapor hakkında konuştu. Toplantı,  akademisyen, gazeteci ve bürokrat katılımcıların konu ile ilgili sordukları sorular ve Hiltermann'ın bu sorulara verdiği cevaplar ile son buldu.

KERKÜK SORUNU İLE NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİZ?

1 Haziran 2006, Perşembe

Senato Salonu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

Söğütözü Cad. No. 43, Söğütözü, Ankara

15.00- 17.00

15.00-15.30

Konuşmacı: Joost R. Hiltermann- Orta Doğu Projesi Direktörü,  International Crisis Group

15.30- 17.00

Sohbet

Tartışma Konuları:

-          Irak'ta son dönemde kurulan yeni hükümetin ardından ülkedeki genel durum ve bu durumun komşu ülkelere yansıması ne olacak?

-           Irak anayasasının yapısının tasarımı Kerkük'teki Kürtlere nasıl yardımcı oldu?

-          Bu bölgede 2007 sonlarına doğru düzenlenecek referendum  sonucunda neler beklenebilir? Merkezi hükümetin ve bölgedeki diğer aktörlerin bu referanduma tepkileri ne olacak? Kerkük'teki Türkmenler'in gelecekteki durumu nasıl değerlendirilebilir?

-          Irak'ta bir iç savaş çoktan başladı mı? Eğer başladıysa bu iç savaşı durdurmanın yolları neler olabilir? Başlamadıysa iç savaşa yol açabilecek bir şiddet artışı söz konusu mudur? Irak'ta hangi bölgeler olası bir iç savaşın başlangıç noktası olma özelliğine sahiptir?



Toplantı Programı(Türkçe), Tam Metin(Toplantı), Joost Hiltermann'in konu ile ilgili gazete makalesi ve toplantı resimleri için aşağıdaki linklere tıklayınız.

Etiketler: Orta Doğu,

Yazdır

« Tüm Haberler