logo tobb logo tobbetu

10. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu TEPAV’ın geleneksel hale gelen sempozyumunun bu yılki teması “Toplum, İktisat ve Çevre Üçgeninde Karar Vermek" olarak belirlendi.
Haber resmi
08/02/2016 - Okunma sayısı: 3205

ANKARA- TEPAV Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu’nun Onuncusu 19 Şubat günü Ankara’da gerçekleştirilecek. Sempozyumun bu yılki teması “Toplum, İktisat ve Çevre Üçgeninde Karar Vermek" olarak belirlendi.

Sempozyumda uzmanlar “İktisat, Çevre, Toplum Çelişkisi”ni, “İktisat-Ekoloji İlişkisi Üzerine”,  “İktisat, Toplum ve Çevre Üçgeninde Değişen Planlama”, “ Yükselen ‘Sürdürülebilirlik Gündemi’nin Tutarlılık Açısından Değerlendirilmesi” başlıkları altında değerlendirecekler.

“Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi Uygulamaları: Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İngiltere” başlığı altında ise üç ayrı oturum yapılacak. Bu oturumlarda, “Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi ve Stratejik Düşünce”, “Çek Cumhuriyeti'nde sürdürülebilirlik değerlendirmesi uygulaması”,” Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi, Birleşik Krallık ve Diğer Uluslararası Deneyimlere Dayalı Bir GZFT Analizi” konuları ele alınacak.

Sempozyumun “Türkiye için çıkarımlar” bölümünde ise “ÇED’in Ötesine Neden Geçmeliyiz?” konusu tartışılacak.

Haberle ilgili dosyalar

Sempozyum Programi

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler