The articles and opinions on the TEPAV website are solely those of the authors and do not represent the official views of TEPAV.
© TEPAV, all rights reserved unless otherwise stated.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Campus, Section 2, 06560 Söğütözü-Ankara
Phone: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV is a non-profit, non-partisan research institution that contributes to the policy design process through data-driven analysis, adhering to academic ethics and quality without compromise.
TEPAV Gıda Fiyat Endeksi verilerine göre, mart ayında gıda enflasyonu %3,25 oranında arttı. Yıllık artış %29,50 olurken yılbaşından itibaren artış da %11,25 oldu.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Gıda Fiyat Endeksi Mart 2024 verileri açıklandı. TEPAV tarafından açıklanan Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) verilerine göre, 1-31 Mart 2024 döneminde aylık gıda enflasyon oranı %3,25 olarak hesaplandı. Mart ayında taze meyve ve sebze kategorisinde fiyatı en çok düşen ürünler kıvırcık, beyaz lahana ve ıspanak olurken limon, karnabahar ve patates fiyatlarında yüksek artışlar gözlendi. Taze meyve ve sebze kategorisi dışındaki ürünlerde ise en fazla fiyat artışı kağıtlı şeker, kakaolu toz içecekler ile bitki ve meyve çayında gerçekleşirken pasta, hazır çorbalar ve kuru kayısıda da fiyat düşüşleri tespit edildi.
1-31 Mart 2025 dönemi için 2 Nisan 2025 tarihi itibarıyla TÜRK-İŞ tarafından hesaplanan mutfak enflasyonu %1,25, İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) %3,85, İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) %4,22’dir. TÜİK ve ENAG tarafından henüz veri açıklanmadı.
Mart 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu TEGE ile %29,5, TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile %40,6, İTO ÜGE ile %42,1, İTO İTÜFE ile %42,4 olarak hesaplandı.
Bültene buradan ulaşabilirsiniz.