The articles and opinions on the TEPAV website are solely those of the authors and do not represent the official views of TEPAV.
© TEPAV, all rights reserved unless otherwise stated.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Campus, Section 2, 06560 Söğütözü-Ankara
Phone: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV is a non-profit, non-partisan research institution that contributes to the policy design process through data-driven analysis, adhering to academic ethics and quality without compromise.
TEPAV Gıda Fiyat Endeksi verilerine göre, nisan ayında gıda enflasyonu %2,68 oranında arttı. Yıllık artış %30 olurken yılbaşından itibaren artış da %14,2 oldu.
TEPAV Gıda Fiyat Endeksi Nisan 2025 verileri açıklandı. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından açıklanan Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) verilerine göre, 1-30 Nisan 2025 döneminde aylık gıda enflasyon oranı %2,68 olarak hesaplandı. Nisan ayında taze meyve ve sebze kategorisinde fiyatı en çok düşen ürünler çilek, patlıcan ve salatalık olurken karnabahar, limon ve roka fiyatlarında yüksek artışlar gözlendi. Taze meyve ve sebze kategorisi dışındaki ürünlerde ise en fazla fiyat artışı balık, hazır çorbalar ile yumurtada gerçekleşirken sirke, zeytin ve baklavada da fiyat düşüşleri tespit edildi.
1-30 Nisan 2025 dönemi için 2 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla diğer kuruluşlar tarafından hesaplanan gıda enflasyonu TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile %1,78, İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) ile %1,57 ve İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) ile %2,62 oldu.
Nisan 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu TEGE ile %30, TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile %35,6, İTÜFE ile %41,6 ve ÜGE ile %39,1 olarak hesaplandı.
Bültene buradan erişebilirsiniz.