logo tobb logo tobbetu

TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi’ne Yeni Delhi’den İşbirliği Mesajı… Dünya ticaretinde öne çıkan Hindistan’daki DTÖ Çalışmaları Merkezi, çok taraflı ticaret sorunlarının çözümünde araştırma ve danışmanlığın önemini vurguladı.
Haber resmi
30/01/2013 - Viewed 2693 times

 

ANKARA – Birkaç ay önce TEPAV’da dünya ticaret sistemini yakın takibe almak üzere faaliyete geçen Ticaret Çalışmaları Merkezi’ne Yeni Delhi Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Çalışmaları Merkezi’nden tebrik ve işbirliği mesajı geldi.

Merkezin Başkanı Prof. Abhijit Das tarafından gönderilen mesajda, “Bu merkezin araştırma ve faaliyetlerinin Türkiye ile diğer gelişme yolundaki ülkelerin DTÖ’ye ve benzer formlarda ticaretle ilgili müzakerelere etkin katılımı artırmasının yanında uluslararası ticaret odaklı kalkınma tartışmalarına dikkat çekilmesini sağlayacağını içtenlikle umarım” dendi.

İkili ve çok taraflı müzakerelerde bir ülkenin ticaret stratejisini belirlerken müzakereci ve kural koyucuların üstesinden gelmeleri gereken hususun sorunları tanımlamak ve farklı çıkarları birleştirebilmek olduğunu belirten Das, şöyle devam etti:

“Bu da belirli bir ticaret politikası veya müzakere seçeneğine karar verilmesi bakımından ciddi araştırmaların gerçekleştirilmesinin yanında,  hükümetin farklı kanatları ile çeşitli çıkar grupları ve diğer ekonomik uygulayıcılar arasında geniş şekilde danışmalar yapılmasını gerekli kılmaktadır. Bu bakımdan, özellikle gelişme yolundaki ülkelerin etkili ve başarılı bir şekilde, çok taraflı müzakere süreçlerine katılabilmesi için iyi müzakere yeteneğine sahip olmalarının yanında, titiz bir analitik araştırma faaliyetine dayalı ayrıntılı bir planlama ve hazırlık yapmaları elzemdir.”

Abhijit Das, geçtiğimiz son on yılda ülkede ticaret politikası odaklı araştırma ve ticarete ilişkin kapasite geliştirme faaliyetleri konusunda öncülük ettiğini belirttiği Yeni Delhi Merkezi olarak TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi’nin açılışını kutladı ve işbirliği çağrısında bulundu.

Yazdır

« All News