logo tobb logo tobbetu

G20 Ticaret Bakanları Arjantin’de Toplandı Değerlendirme Notu / Dr. Sait Akman  
Haber resmi
19/09/2018 - Viewed 3909 times

 

G20 Ticaret Bakanları dönem başkanı Arjantin’in ev sahipliğinde toplanarak, uluslararası ticaret ve yatırımlar ile küresel ticaret sisteminin geleceği konusundaki bildirgeye imza attılar. Türkiye’nin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından temsil edildiği toplantı 14 Eylül 2018 tarihinde Mar del Plata kentinde yapılırken, toplantı sonrası ortaya konulan Bildirge’de vurgulanan konuların G20 Liderleri tarafından da dikkate alınması temennisinde bulunuldu.

Her yıl dönem başkanı ülkenin yönettiği Liderler Zirvesi öncesinde Ticaret ve Yatırım Bakanları tarafından yapılan toplantılar, takip eden dönemde G20 ülkelerinin küresel ticaret ve yatırımlar konusunda hangi konularda mutabakat sağlandığının anlaşılması açısından önemli olmakla beraber toplantı sonrası oluşturulan bildirgenin bağlayıcı yönü olmadığı akılda tutulmalıdır.

Uluslararası ticaret ve yatırımların büyüme, verimlilik, inovasyon, istihdam artışı ve kalkınmanın motoru olduğu belirtilen Bildirge’de G20 Ticaret Bakanları üç ana konuyu vurgulamakta:

 

Değerlendirme notuna erişmek için tıklayınız.

Tags:

Yazdır

« All News