
18/09/2026

09/09/2026

04/09/2026

31/08/2026

29/08/2026

Değerlendirme Notu/ Dr. Asmin Kavas
Türkiye 31 Mart 2019’da yerel seçimler için sandık başına gidiyor. Bu yarışın en önemli ayağını belediyeler oluşturacak. Özellikle 5 yılda bir yenilenen yerel seçimlerde, vatandaşın tercihini kazanarak belediye yönetimine gelen aktörlerin, iktidarlarını sürdürmelerinde “belediye hizmetlerini” başarılı bir şekilde sunmaları çok önemli.
Seçmenlerin oy tercihlerinin arkasında yatan etkenlerin değerlendirildiği bu günlerde de, belediye hizmetlerinin seçmen kararındaki yeri, temel tartışma eksenlerinden birisini oluşturmaktadır. Bu çalışmada da yerel düzeyde belediyeler tarafından sunulan belediye hizmetlerinin yerel seçimlerdeki seçmen tercihlerini ve oy verme davranışlarını etkileyip etkilemediği sorusuna cevap aranacaktır. Belediye hizmetleriyle seçmen davranışı arasındaki bu ilişki, Ankara ölçeğinde pilot bir çalışma üzerinden ölçülerek ele alınacak; sonuçları tartışılacak ve değerlendirilecektir.
Değerlendirme notuna erişmek için tıklayınız.
The articles and opinions on the TEPAV website are solely those of the authors and do not represent the official views of TEPAV.
© TEPAV, all rights reserved unless otherwise stated.
Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Campus, Section 2, 06560 Söğütözü-Ankara
Phone: +90 312 292 5500Fax: +90 312 292 5555
tepav@tepav.org.tr / tepav.org.trTEPAV is a non-profit, non-partisan research institution that contributes to the policy design process through data-driven analysis, adhering to academic ethics and quality without compromise.