logo tobb logo tobbetu

American University Öğrencileri TEPAV'da Tepav | Epri, 9 Haziran Cuma günü American University Hukuk Fakültesi öğrencilerini ağırladı.
09/06/2006 - Okunma sayısı: 2466 Tepav | Epri'nin dönemsel olarak farklı gruplara yönelik hazırladığı programa, American University'nin Hukuk Fakültesi öğrencileri ikinci kez katıldılar.

Tepav'ın ev sahipliği yaptığı organizasyonda, geniş bir perspektiften Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve sosyal konularını ele alan "Turkey at a Glance" başlığı altında sunumlar gerçekleştirildi. 

Tepav araştırmacısı İpek Aydın'ın Tepav'ı tanıtan sunumunun ardından, Büyükelçi Faruk Loğoğlu,  Türk Dış Politikasının (TDP) nasıl şekillendiğini, Türkiye'nin komşuları ile ilişkilerini, Avrupa ile yaşanan uyum sürecinin yanı sıra Türk - Amerikan ilişkilerini ve yıllar itibari ile hangi parametrelerin TDP'nda etkinliği arttığını aktardı. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi Tarih Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Dr. İnanç Atılgan, Türkiye'nin Birliğe uyum sürecinde AB'nin önündeki kimlik sorununu katılımcılarla tartıştı. Harvard Üniversitesi'nde Doktora öğrencisi olan Onur Mumcu'nun "Türkiye'nin Ekonomik Dönüşüm Süreci" konulu sunumu ile program tamamlandı.

 

TURKEY at a GLANCE

 

June 9th 2006, Friday

Uğur Mumcu Cad. 80/3 GOP Ankara 06700

 

09.30

Welcoming tea & coffee

09.45

TEPAV|EPRI presentation

İpek AYDIN

TEPAV|EPRI Foreign Policy Studies

10.00

Turkish Foreign Policy Stance

Amb. Faruk LOĞOĞLU

Former Ambassador of Turkey to Washington DC

10.30

Identity question lying on EU-Turkey integration process

Dr. İnanç ATILGAN

TOBB-Economy and Technology University, Department of History

11.00

Turkey's Economic Transformation

Onur MUMCU

TEPAV|EPRI Economic Studies

11.30

Closing



Toplantıda Yapılan Sunumlara Ulaşmak İçin Aşağıdaki Linklere Tıklayınız.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler